Η διαφορά ανάμεσα στις πωλήσεις υπολογιστών Windows και υπολογιστών Mac έπεσε το 2011 στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1996, υπολογίζει αναλυτής που παρακολουθεί τις τάσεις εδώ και χρόνια.

Την περασμένη χρονιά, οι πωλήσεις PC ξεπερνούσαν τις πωλήσεις υπολογιστών Apple σε αναλογία σχεδόν 20 προς ένα, ανακοίνωσε ο Χόρας Ντέντιου, αναλυτής της εταιρείας Asymco. Η διαφορά αυτή παραμένει βέβαια μεγάλη, είναι όμως πολύ μικρότερη σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του 2004, όταν η αναλογία πλησίαζε το 60 προς 1.

Από το 2004, όμως, η ψαλίδα σταθερά μειώνεται: «Αν και οι πωλήσεις PC συνέχισαν να αυξάνονται, αυτό συνέβη πιο αργά, ενώ οι πωλήσεις Mac αυξάνονταν ταχύτερα» γράφει ο Ντέντιου στο ιστολόγιό του».

«Αυτό συνέπεσε με την εμφάνιση των φορητών υπολογιστών. Το MacBook διαφοροποιήθηκε εύκολα ως ένα «καλύτερο» λάπτοπ. Δεν ήταν ταχύτερο, δεν είχε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο ή άλλες βασικές επιδόσεις που αξιοποιούνται στις πωλήσεις PC. Ήταν απλώς καλύτερο ως ολοκληρωμένο προϊόν» εκτιμά ο αναλυτής.

Η Apple έχει λοιπόν κάθε λόγο να χαίρεται. Όχι όμως όσο χαιρόταν το 1984, όταν παρουσίασε τον πρώτο, ιστορικό Mac, και απολάμβανε μια ακόμα χαμηλότερη αναλογία σε σχέση με τις πωλήσεις των πρώτων PC.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ