Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Ραούλ Κάστρο
Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Ραούλ Κάστρο, την πρώτη του από το 2008, όταν ανέλαβε την εξουσία στην Κούβα. Το Πεκίνο είναι ο σημαντικότερος -μετά τη Βενεζουέλα- εμπορικός εταίρος της Αβάνας.
Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Ραούλ Κάστρο, την πρώτη του από το 2008, όταν ανέλαβε την εξουσία στην Κούβα.
Το Πεκίνο είναι ο σημαντικότερος -μετά τη Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες- εμπορικός εταίρος της Αβάνας.
«Η Κίνα δίνει μεγάλο βάρος στην επίσκεψη του Ραούλ Κάστρο στη χώρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο.
Λεπτομέρειες της επίσκεψης δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, ενδεικτικό της βαρύτητας της επίσκεψης είναι ότι ο Ραούλ Κάστρο συνοδεύεται από κορυφαίους υπουργούς και αξιωματούχους της κυβέρνησής του.
Η Κίνα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους πολλών χωρών της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής με επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια.
Η τελευταία φορά που ο Ραούλ επισκέφθηκε την Κίνα, ήταν ως υπουργός Αμυνας στο πλαίσιο περιοδείας σε χώρες της Ασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ζύγιζε μόλις 9 κιλά» – Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του 3χρονου στην Αλεξανδρούπολη
- O Τζόλης νίκησε τον Καρέτσα (5-3) και έγινε 4ος σε ασίστ στον κόσμο το 2025!
- Καλάβρυτα: Αμαξοστοιχία σταμάτησε για να βοηθήσει ορειβάτες – Με καρδιακά προβλήματα ο ένας
- Ισραήλ: Δύο νεκροί μετά από επίθεση Παλαιστίνιου – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
- Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και έμπαινε σε σπίτια στη Δράμα – Μέλος της συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
- Οριστικό: Την Τρίτη (30/12) θα γίνει το Μαρούσι – Παναθηναϊκός
