«Γολγοθάς» το Eurogroup της Δευτέρας για το νέο οικονομικό επιτελείο
Τα δύσκολα για τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αρχίζουν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, ενώ οι έως τώρα επαφές της τρόικας στην Αθήνα εξαντλήθηκαν κυρίως στην ενημέρωσή της για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού ακολούθησε η πρώτη συνάντηση του με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα, η οποία του διαμήνυσε «τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά». Την Κυριακή ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα.
Τα δύσκολα για τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αρχίζουν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, ενώ οι έως τώρα επαφές της τρόικας στην Αθήνα εξαντλήθηκαν κυρίως στην ενημέρωσή της για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.
Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση που είχε ο κ. Στουρνάρας με τους δημοσιογράφους μετά την παραλαβή του υπουργείου που ακολούθησε την ορκωμοσία του.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης ακολούθησε η πρώτη συνάντηση του με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), οι οποίοι έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα.
«Τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» είπε η Τρόικα στον νέο υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στη συνάντηση που είχαν το πρωί. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός, λέγοντας ότι τα στελέχη της Τρόικας του ανέφεραν χαριτολογώντας και ότι ο ίδιος τους απάντησε «το γνωρίζω».
Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η επίσκεψη της τρόικας που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο έχει κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα.
ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Είμαι όμως αισιόδοξος, βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Είναι μακρύ και χρειάζεται υπομονή».
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, δήλωσε χαρούμενος που παραδίδει το υπουργείο σε έναν παλιό του φίλο και συγκάτοικο πριν από 30 χρόνια στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Ξέρετε πόσα έχουμε περάσει τα τελευταία 3 χρόνια. Εύχομαι τα επόμενα να είναι καλύτερα και επί των ημερών του κ. Στουρνάρα η χώρα να βγει από την κρίση», κατέληξε.
* Την Κυριακή ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση για να εμποδίσει την κλήτευση Δημητριάδη – Ντίλιαν στην Επιτροπή
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442