ΕΕΕΠ : Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο κανονισμού για τα παιγνιομηχανήματα
Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Κανονισμού ηλεκτρονικών τεχνικών – ψυχαγωγικών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα.
Το σχέδιο Κανονισμού να περιλαμβάνει σύντομες και κατανοητές διαδικασίες αδειοδότησης και πιστοποίησης, μέσα σε ένα πλαίσιο πρακτικής και αληθινής ρύθμισης της αντίστοιχης αγοράς, εφαρμόζοντας τις διατάξεις της νομοθεσίας χωρίς θεωρητικές ακρότητες και περιττή γραφειοκρατία.
Ο σκοπός είναι να ενταχθεί και να υποστηριχθεί η νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα αυτό, έτσι ώστε να ασκείται με την προβλεπόμενη εποπτεία, αλλά χωρίς προσκόματα.
Η εκπόνηση του Κανονισμού Ηλεκτρονικών Τεχνικών – Ψυχαγωγικών Παιγνίων θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την άρση του προστίμου των 31.000 ευρώ περίπου ημερησίως, που πληρώνει από το 2009 η Ελλάδα, μετά από απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου διότι δεν έχει ρυθμίσει την αγορά των παιγνίων, αυτών, δημιουργώντας έτσι εμπόδια σε εκείνους που ενδιαφέρονται να εισέλθουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία
- Τεχεράνη: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα, λόγω ισοτιμίας και ακρίβειας

