Συγκρούσεις διαδηλωτών κατά της κοινωνικής αδικίας και αστυνομίας στο Ισραήλ
Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη της επικεφαλής του κινήματος κατά της κοινωνικής αδικίας που οργανώθηκε στη χώρα πριν από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να οι διαδηλωτές να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.
Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη της επικεφαλής του κινήματος κατά της κοινωνικής αδικίας που οργανώθηκε στη χώρα πριν από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να οι διαδηλωτές να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.
Περίπου 85 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας επειδή απέκλεισαν μεγάλη περιφερειακή λεωφόρο της πόλης και «επιδόθηκαν σε πράξεις βανδαλισμού», σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικού;ς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών πολιτών. Τα επεισόδια κράτησαν ως τις πρωινές ώρες.
Τα επεισόδια κάλυψαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναρωτιούνται για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αστυνομία και για την ενδεχόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να εμποδίσει την αναβίωση του κοινωνικού κινήματος που το καλοκαίρι του 2011 είχε φέρει εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινούς στους δρόμους.
Η διαδήλωση οργανώθηκε μετά τη βίαιη σύλληψη της Δάφνη Λιφ, ηγετικής μορφής των αγανακτισμένων του Ισραήλ και δέκα συντρόφων της που προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν σκηνές στη λεωφόρο Ρότσιλντ, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του Τελ Αβίβ.
Κατασκήνωση διαδηλωτών είχε στηθεί και πέρυσι στο ίδιο σημείο αλλά μετά από μερικές εβδομάδες είχαν απομακρυνθεί από την αστυνομία.
Σημειώνεται ακόμη ότι σε απάντηση στα αιτήματα των διαδηλωτών το 2011, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είχε συστήσει επιτροπή που θα εξέταζε τρόπους αντιμετώπισής τους. Ωστόσο οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές δεν προχώρησαν αρκετά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
- Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη – Η δυσοίωνη πρόβλεψη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442