Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι αιμορροφιλικοί στη Β.Ελλάδα
Χωρίς την επαρκή ποσότητα των φαρμάκων, τα οποία είναι απαραίτητα για την κατ’ οίκον θεραπεία, κινδυνεύουν να μείνουν οι αιμορροφιλικοί της Βόρειας Ελλάδας λόγω περικοπών των φαρμακευτικών δαπανών.
Η φαρμακευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των αιμορροφιλικών γίνεται με παράγοντες πήξης αίματος καθώς και με άλλα παράγωγα αίματος. Τη διάθεση των παραγόντων πήξης αίματος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα διαχειρίζονται τα δύο Κέντρα Αιμορροφιλικών, ενηλίκων και παίδων-εφήβων, του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
«Λόγω του υψηλού κόστους των παραγόντων πήξης δεν μπορούν πλέον να διατίθενται από το ‘Ιπποκράτειο’ στους αιμορροφιλικούς ποσότητες που να αρκούν για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός. Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να έρχονται κάθε μήνα και να παίρνουν τους παράγοντες πήξης που χρειάζονται. Θα μπορούσε όμως κάθε νοσοκομείο που έχει αιματολογικό κέντρο και ειδικούς αιματολόγους να διαθέτει στους αιμορροφιλικούς τους παράγοντες πήξης ώστε να αποφεύγουν οι ασθενείς αυτοί την ταλαιπωρία της μετακίνησης από μακρινές περιοχές» αναφέρει ο διοικητής του «Ιπποκράτειου», Γιώργος Χριστιανόπουλος.
«Στο όνομα της περιστολής των δαπανών μειώθηκαν τα αποθέματα φαρμάκων στο ‘Ιπποκράτειο’ με συνέπεια την πλημμελή αντιμετώπιση των κατ’ οίκον προβλημάτων, την εξάρτησή μας από το νοσοκομείο την ανασφάλεια και την επικινδυνότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι παράγοντες πήξης είναι πολύ υψηλού κόστους και τη δαπάνη της προμήθειας τους την επωμίζεται ο προϋπολογισμός του ‘Ιπποκράτειου’ Νοσοκομείου ενώ οι ασθενείς είναι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Όμως αυτό είναι ανεπίτρεπτο καθώς οι παράγοντες πήξης είναι ζωτικής σημασίας για μας» επισημαίνει ο γραμματέας του Συλλόγου Αιμορροφιλικών Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τζιμούρτης.
Οι αιμορροφιλικοί της Βόρειας Ελλάδας ζητούν να δοθεί τέλος στη ταλαιπωρία που υφίστανται κατά τον εφοδιασμό των παραγόντων πήξης για την κατ’ οίκον θεραπεία και την παραμονή των αποθεμάτων των παραγόντων στο φαρμακείο του «Ιπποκράτειου» στα επίπεδα πριν τη μείωσή τους. Παράλληλα προτείνουν να γίνει μια μικρή περικοπή από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και να μεταφερθεί το κονδύλι στο «Ιπποκράτειο» προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη των παραγόντων πήξης.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442