Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές το ελληνικό μνημόνιο, λέει ο Γιούνκερ
Δεν θα υπάρξουν βαθιές αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει χρονική παράταση, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Όπως είπε, ήδη εξήγησε στον Αντ.Σαμαρά σε επικοινωνία τους ότι αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση. Θα μπορούσαμε, πρόσθεσε, να συζητήσουμε μια χρονική παράταση, δεδομένου και του γεγονότος ότι η ύφεση είναι πιο σημαντική στην Ελλάδα απ' ό,τι σε άλλες χώρες.
Δεν θα υπάρξουν βαθιές αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μια χρονική παράταση, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό Ο1.
«Του εξήγησα (στον Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που ήταν το πρώτο κόμμα στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου) πως, αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε το πρωί της Δευτέρας μακροσκελή συνομιλία με τον κ. Σαμαρά.
«Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες είχα δηλώσει πως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη χρονική παράταση. Η ύφεση είναι πιο σημαντική στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος» διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θέλει να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης παράτασης και ιδιαίτερα στην ακριβή διάρκειά της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
- Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη: Νεαροί πόζαραν ανενόχλητοι δίπλα στη λάβα
