Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες με ακίνητα
Σπείρα που διέπραττε απάτες με ακίνητα και αποκόμισε συνολικά 326.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Δύο γυναίκες παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιοκτήτριας μεζονέτας στην Κηφισιά, σε υποψήφιους αγοραστές, τους οποίους δελέαζαν με χαμηλές τιμές πώλησης και τους έπειθαν να προβούν στην αγορά της. Στη συνέχεια ζητούσαν και λάμβαναν μεγάλες προκαταβολές, παρουσιάζοντας μία συνεργό τους ως ιδιοκτήτρια της μεζονέτας.
Σπείρα που διέπραττε απάτες με ακίνητα και αποκόμισε συνολικά 326.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο γυναίκες, εκ των οποίων μία 26χρονη Ελληνίδα και μία 46χρονη αλλοδαπή, πολωνικής καταγωγής, ενώ το τρίτο μέλος της σπείρας, μια 41χρονη Ελληνίδα, είναι ήδη έγκλειστη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για απάτες.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο Ελληνίδες παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιοκτήτριας μεζονέτας στην Κηφισιά, σε υποψήφιους αγοραστές, τους οποίους δελέαζαν με χαμηλές τιμές πώλησης και τους έπειθαν να προβούν στην αγορά της.
Στη συνέχεια, ζητούσαν και λάμβαναν μεγάλες προκαταβολές, παρουσιάζοντας την αλλοδαπή συνεργό τους ως ιδιοκτήτρια της μεζονέτας. Για την υπογραφή των προσυμφώνων, την είχαν εφοδιάσει με πλαστό δελτίο ταυτότητας στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία της πραγματικής ιδιοκτήτριας.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι με αυτό τον τρόπο έχουν εξαπατήσει τέσσερις υποψήφιους αγοραστές, λαμβάνοντας προκαταβολές που ανέρχονται στο ποσό των 326.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εισπράξουν επιπλέον 80.000 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 600 ευρώ, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και ένα πλαστό δελτίο πολωνικής ταυτότητας, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες





