Ήπια προσαρμογή, επειδή η ύφεση καραδοκεί, συνιστά στην Ισπανία το ΔΝΤ
Ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, λόγω των κινδύνων για την ανάκαμψη, και «αποφασιστικότητα» στην τραπεζική αναδιάρθρωση συνιστά στην Ισπανία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμώντας πως η Μαδρίτη δεν θα πιάσει τους φετινούς στόχους που έχει θέσει για το έλλειμμα. Η ισπανική κυβέρνηση, που προσέφυγε στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για την στήριξη των τραπεζών της, θα πρέπει να διαχωρίσει τις ισπανικές τράπεζες σε βιώσιμες, που θα λάβουν βοήθεια, και σε εκείνες που δεν γίνεται να στηριχτούν, σημειώνει το ΔΝΤ.
Ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, λόγω των κινδύνων για την ανάκαμψη, και «αποφασιστικότητα» στην τραπεζική αναδιάρθρωση συνιστά στην Ισπανία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμώντας πως η Μαδρίτη δεν θα πιάσει τους φετινούς στόχους που έχει θέσει για το έλλειμμα.
Η ισπανική κυβέρνηση, που προσέφυγε στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για την στήριξη των τραπεζών της, θα πρέπει επίσης να διαχωρίσει τις ισπανικές τράπεζες σε βιώσιμες, που θα λάβουν βοήθεια, και σε εκείνες που δεν γίνεται να στηριχτούν, σημειώνει το ΔΝΤ.
Στην έκθεσή του για την Ισπανία που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, το Ταμείο εκτιμά πως η Μαδρίτη δεν θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της στο 5,3% του ΑΕΠ φέτος.
Η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να «χαμηλώσει ταχύτητα» στις δημοσιονομικές της περικοπές για να αποφύγει επιδείνωση των επιπτώσεων της ύφεσης, τονίζει το Ταμείο.
«Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι σε γενικές γραμμές κατάλληλοι, αλλά ένας ομαλότερος δρόμος θα ταίριαζε περισσότερο κατά τη διάρκεια εξαιρετικής (οικονομικής) αδυναμίας» σημειώνει το ΔΝΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για έκτακτες εκλογές» – Ισχνή καταγραφή για το κείμενο Πολάκη
- Ολυμπιακός: «Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία» (pic)
- Ο πόλεμος φέρνει την τέλεια καταιγίδα στα ομόλογα
- Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή
- Καραλής: «Μέσα σε τρία χρόνια έχουν αλλάξει όλα! – Είμαι ικανοποιημένος, αλλά θέλω και Παγκόσμιο ρεκόρ» (vid)
- Τροχαία: Ειδική επιχείρηση στη Δυτική Αττική – Αφαιρέθηκε το δίπλωμα από 38 οδηγούς
