Eνώπιον του ΟΗΕ φέρνει η Αργεντινή το θέμα των Νήσων Μαλβίνας
Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, επικεφαλής πολυκομματικής αντιπροσωπείας, προκειμένου να φέρει στην Επιτροπή Αποαποικιοποίησης το Οργανισμού το ζήτημα των Νήσων Φώκλαντς/Μαλβίνας.
Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, προκειμένου να φέρει στην Επιτροπή Αποαποικιοποίησης το Οργανισμού το ζήτημα των Νήσων Φώκλαντς/Μαλβίνας.
Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στους Times, η πρόεδρος κάλεσε εκ νέου τη Βρετανία να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να μπει τέλος σε έναν «αποικιακό αναχρονισμό» που εξακολουθεί να υφίσταται στο Νότιο Ατλαντικό, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ζητάμε από το Λονδίνο να κάνει σεβαστές τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα, είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, διαχώρισε την πράξη της Αργεντινής Χούντας, η οποία το 1982 κατέλαβε στρατιωτικά τα Νησιά, λέγοντας:
«Σε αντίθεση με εκείνη την εποχή, η Αργεντινή σήμερα είναι μια δημοκρατική χώρα που πέταξε από πάνω της μια σκληρή δικτατορία και από τότε πρωτοστατεί στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Πάντως, από τα Νησιά Φώκλαντς/Μαλβίνας έγινε γνωστό μόλις πριν από δύο 24ωρα ότι εντός του 2013 θα διοργανωθεί δημοψήφισμα, ώστε οι 3.000 κάτοικοι των Νησιών να αποφασίσουν για το πού θέλουν να ανήκουν.
Ουσιαστικά οι κάτοικοι των Νήσων θέλουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος στην Αυτοδιάθεση, το οποίο αναφέρεται στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Αργεντινής ταξίδεψε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών μαζί με βουλευτές της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας στηρίζει το διάλογο, ώστε να διευθετηθεί ειρηνικά το ζήτημα.
Το μόνο πολιτικό κόμμα που δεν ταξίδεψε με την πρόεδρο ήταν οι εκπρόσωποι του συντηρητικού PRO, ο ηγέτης του οποίου είναι ορκισμένος εχθρός της προέδρου και των περονιστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας παίρνει διαζύγιο από την επιστήμη – Χωρίς εμβόλιο για την ηπατίτιδα τα βρέφη
- Μέσι: Το μήνυμα υπερηφάνειας του μετά την κατάκτηση του τίτλου στο MLS
- Από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη και τη Σεούλ – Με «άρωμα» Ευρώπης οι κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2025
- Σούπερ μάρκετ: Πώς κλείνει το καλάθι του 2025 και ο γρίφος του 2026
- «Μια φορά, πριν πεθάνω» – Δραματική έκκληση στη «Μέδουσα» Μέγκαν Μαρκλ από τον ακρωτηριασμένο πατέρα της – «Δεν επικοινώνησε»
- Λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα o γιατρός που ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο και είναι μέτοχος των Lakers




