Πέθανε ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών από ανακοπή καρδιάς ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο οποίος μετρούσε παραπάνω από μισό αιώνα στο θέατρο, ενώ είχε και δεκάδες συμμετοχές σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. H πολιτική κηδεία του θα γίνει από το νεκροταφείο Χολαργού, στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης.
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών από ανακοπή καρδιάς ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο οποίος μετρούσε παραπάνω από μισό αιώνα στο θέατρο ενώ είχε και δεκάδες συμμετοχές σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
H πολιτική κηδεία του Αθηνόδωρου Προύσαλη θα γίνει από το νεκροταφείο Χολαργού, στις 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών».
Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, ανάμεσα στους οποίους και το Τέχνης.
Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης πρωτοεμφανίστηκε στη θεατρική σκηνή το 1953 στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος».
Το 1952 εμφανίστηκε στην ταινία «Στραβόξυλο» και έκτοτε είχε δεκάδες παρουσίες ώς την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα» το 2003.
Χαρακτηριστικές εμφανίσεις του έχουν γίνει σε ταινίες όπως η «Τζένη Τζένη», το «Καλώς ήρθε το δολάριο», η «Βαβυλωνία», «Η Ρένα είναι οφσάιντ» αλλά και το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Το 1990 κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους».
Εμφανίστηκε ακόμη σε πολλά σήριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης, με πιο γνωστή ίσως τη συμμετοχή του στα «Εγκλήματα».
Τον τελευταίο καιρό ο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ διέγνωσε το Χόλιγουντ με «Σύνδρομο Παραφροσύνης»
- H Μπορούσια Ντόρτμουντ εξετάζει την απόκτηση του Μαυροπάνου
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Πάνω από 400.000 ευρώ οι ζημιές στον Οργανισμό
- Κρήτη: Στη φυλακή ο 58χρονος που κατηγορείται ότι επιχείρησε να πνίξει 8χρονο με μαξιλάρι
- Ποια επιδόματα και παροχές πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή
- Υποστήριξη πληγέντων στα Πετράλωνα: Το κράτος πετάει το μπαλάκι στον Δήμο, ενώ στα δικαστήρια η μάχη θα είναι δύσκολη




