Η αστυνομία εκκένωσε την πρεσβεία της Λιβύης από 30 Λίβυους
Σε εκκένωση του χώρου της πρεσβείας της Λιβύης από περίπου 30 Λίβυους προχώρησαν οι αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας, μετά απο σχετικό αίτημα των Λιβυκών Αρχών. Πρόκειται για Λίβυους που περιθάλπονται σε ελληνικά νοσοκομεία και οι οποίοι προσήχθησαν μετά το περιστατικό.
Μια ιδιότυπη «κατάληψη» στην πρεσβεία της Λιβύης πραγματοποίησαν το βράδυ περίπου 30 υπήκοοι Λιβύης που περιθάλπονται σε θεραπευτήρια της χώρας μας.
Οι Λίβυοι, οι οποίοι επισκέπτονται ελεύθερα την πρεσβεία τους στην Αθήνα, εισήλθαν στον χώρο και παρέμειναν όλη τη νύχτα, εγκλωβίζοντας ένα Λίβυο διπλωματικό υπάλληλο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, αιτία της ενέργειας των 30 Λίβυων είναι εσωτερικά τους θέματα που αφορούν κυρίως έξοδα διαμονής τους στην Ελλάδα και άλλα ζητήματα για τα οποία είναι αρμόδια η Πρεσβεία.
Το πρωί της Δευτέρας, κατόπιν σχετικού αιτήματος των Λιβυκών Αρχών, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η πρεσβεία, μετέβησαν στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις και μετά από συνεννόηση με τους αξιωματικούς, οι «καταληψίες» αποχώρησαν ήσυχα, απεγκλωβίστηκε ο διπλωματικός υπάλληλος, εκκενώθηκε ο χώρος και παραδόθηκαν οι εγκαταστάσεις στους υπεύθυνους της πρεσβείας.
Οι 30 Λίβυοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής η οποία διενεργεί προανάκριση, για εξακρίβωση στοιχείων και καταγραφή και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν υποβλήθηκε έγκληση από τους υπεύθυνους της πρεσβείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαία: Ειδική επιχείρηση στη Δυτική Αττική – Αφαιρέθηκε το δίπλωμα από 38 οδηγούς
- Οι Χούθι μπορεί να μπουν στον πόλεμο ακόμα και την Δευτέρα, υποστηρίζουν ισραηλινές πηγές
- Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα – Πώς υπολογίζεται
- Όλα τα άλματα του Καραλή στον τελικό του Παγκοσμίου Κλειστού στίβου του Τορούν (vids)
- Αυτά είναι τα μετάλλιά που έχει κατακτήσει ο Εμμανουήλ Καραλής σε επίπεδο ανδρών
- «Φοβόμουν» – Η Ντενίζ Ρίτσαρντς δημοσιεύει φωτογραφίες «πριν και μετά» το λίφτινγκ