Αιχμηρή αντίδραση της κυβέρνησης για τη «δραχμή» στα τερματικά του Bloomberg
Την αιχμηρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ.Τσιόδρα προκάλεσε η «εμφάνιση» της «δραχμής μετά το ευρώ» στα τερματικά του Bloomberg: «Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ, είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος, λέγοντας πως «έχουμε δει πολλές φορές ασκήσεις προσομοίωσης να μετατρέπονται σε κινήσεις κερδοσκοπίας».
Την αιχμηρή αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ.Τσιόδρα προκάλεσε η «εμφάνιση» της «δραχμής μετά το ευρώ» στα τερματικά του Bloomberg: «Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ, είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος. κάνοντας λόγο για άσκηση προσομοίωσης που μπορεί να γίνει κίνηση κερδοσκοπίας.
Την Παρασκευή, στα τερματικά του Bloomberg εμφανίστηκε κωδικός συναλλάγματος «ελληνική δραχμή (μετά το ευρώ)».
Ο κωδικός (ο οποίος, φυσικά, δεν ήταν λειτουργικός) αφαιρέθηκε λίγο αργότερα, με το ίδιο το πρακτορείο να αναφέρει πως επρόκειτο για «εσωτερική δοκιμαστική λειτουργία».
«Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «το νόμισμα της Ελλάδας όμως αποτελεί πρωτίστως επιλογή του ελληνικού λαού κι όχι των αγορών».
«Επίσης οι ευρωπαίοι εταίροι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, καταλήγοντας: «Ψυχραιμία λοιπόν. Πολλές φορές άλλωστε έχουμε δει ασκήσεις προσομοίωσης, να μετατρέπονται σε κινήσεις κερδοσκοπίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην Ελλάδα, άγχος και δουλειά πάνε χέρι-χέρι – Που στην Ευρώπη βιώνουν οι εργαζόμενοι περισσότερο στρες;
- Πώς λειτουργούν ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση οι χειρισμοί της για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Einstürzende Neubauten: Όταν ο θόρυβος μεταμορφώνεται σε τέχνη
- Πάσχα: Οι γυναίκες ήταν οι πρώτες που κήρυξαν την Ανάσταση – Αλλά η θέση τους στην Εκκλησία παραμένει αμφιλεγόμενη
- AI: Ο φίλος που δεν διαφωνεί ποτέ μαζί σου – Μήπως η τεχνητή νοημοσύνη μας κάνει πιο εγωιστές;
- Υποκλοπές: Το πόρισμα που εκθέτει τη ΝΔ και το who is who των εισαγγελέων που θα κληθούν να κάνουν έρευνα



