
Άκαρπη η πρώτη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους φαρμακοποιούς
Ακαρπη απέβη η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τους υπουργούς Υγείας Χρ.Κίττα και Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτη και τον πρόεδρο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ. Γ.Βουδούρη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε ανοιχτή ακρόαση ήταν ο πρωθυπουργός κ. Π.Πικραμμένος, καθώς δεν μπορούσε να παραστεί.
Ακαρπη απέβη η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τους υπουργούς Υγείας Χρ.Κίττα και Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτη και τον πρόεδρο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ. Γ.Βουδούρη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε ανοιχτή ακρόαση ήταν ο πρωθυπουργός κ. Π.Πικραμμένος, καθώς δεν μπορούσε να παραστεί.
Οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τους φαρμακοποιούς να τερματίσουν ακόμη και τώρα την κινητοποίηση φοβούμενοι ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα με τους ασθενείς – ασφαλισμένους του Ταμείου που δεν μπορούν, βάσει του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, να εισπράξουν τα χρήματά τους επιδεικνύοντας την απόδειξη του φαρμακείου.
Οι φαρμακοποιοί, από την πλευρά τους, είπαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν κανονικά, άφησαν όμως ένα «παράθυρο» στην περίπτωση που ξεκινήσει η αποπληρωμή των χρεών. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεσμεύθηκαν ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα έχει καταβληθεί μέρος των χρεών στους φαρμακοποιούς. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, τους είπαν, θα έχουν εξοφληθεί.
O διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος έχει δεσμευθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να χορηγηθούν στον ΕΟΠΥΥ 80 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31 Μαϊου και άλλα 130 εκατ. ευρώ έως τα μέσα Ιουνίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ θα ζητήσουν χρήματα και από τα άλλα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό (ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, Οίκος Ναύτου, ΤΑΥΤΕΚΩ).
Ωστόσο, το πρόβλημα των παλαιών οφειλών των Ταμείων (του 2011) δεν επιλύθηκε. Οι φαρμακοποιοί ζήτησαν να γίνει συμψηφισμός των χρεών. Ο υπουργός Εργασίας όμως, αρνήθηκε τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή είναι παράνομη.
Πάντως, ο κ. Πικραμμένος δεσμεύθηκε ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών για τη διευθέτηση των θεμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καβάλα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο AT
- Οι Αθώοι: Η ώρα της καταδικαστικής απόφασης πλησιάζει
- «Επιχείρηση συγκάλυψη» από την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση
- Κίνα: Hotpot, τσάι με φυσαλίδες και αθλητικά ρούχα – Το «made in China» τρεντάρει στις διεθνείς αγορές
- Χρυσοχοΐδης: Νομοθετική ρύθμιση για ηλεκτρικά πατίνια προανήγγειλε
- Στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου στη Νέα Μάκρη
- «Στα κρίσιμα, σε ποιον δίνεις την μπάλα για το νικητήριο σουτ;» – Τι είπε ο ΜακΚόλουμ για τον Ολυμπιακό
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΣΤ’)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442