Νέα αναβολή της δίκης για την φονική έκρηξη στο Μαρί
Αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου η δίκη για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, λόγω της απουσίας του -εκ των κατηγορουμένων- τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη.
Αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου η δίκη για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, λόγω της απουσίας του -εκ των κατηγορουμένων- τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη.
Στη δίκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει το πρωί της Παρασκευής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ήταν παρόντες οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι.
Ο επαρχιακός δικαστής Ηλίας Γεωργίου, έκρινε ότι με βάση τα ενώπιόν του δεδομένα, η δίκη θα έπρεπε να αναβληθεί, διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει τον Πέτρο Τσαλικίδη και να τον εκδώσει στην Κύπρο, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δεν έφεραν αντίρρηση, αλλά τόνισαν ότι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα, καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων, θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία το συντομότερο δυνατό και παρακάλεσαν αυτή να είναι η τελευταία φορά που ζητείται αναβολή της υπόθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η FIFA και η IFAB ετοιμάζουν νέο νόμο κατά του ρατσισμού με κεντρικό πρόσωπο τον Βινίσιους
- Τσουκαλάς: «Ένοχη και προκλητική» η σιωπή Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
- Ανδρουλάκης για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν: «Η ειρήνη προϋποθέτει συνεννόηση και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 38χρονης από τον σύντροφό της – Την ακινητοποίησε και την χτυπούσε, πώς σώθηκε
- Κολωνός: Συνελήφθη ο σύντροφος της εγκύου που βρέθηκε νεκρή
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στους φιλάθλους της για το ματς με τον Πανσερραϊκό
