Κάμψη παρουσιάζουν τα στοιχεία των διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, με μείωση 5,19% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, ιδιαίτερα οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες επισημαίνουν τις δυσοίωνες πτωτικές τάσεις στο γερμανικό τουριστικό κοινό -με τον ΣΕΤΕ να έχει εκφράσει την ανησυχία του πως οι λιγότερες κρατήσεις από τη Γερμανία μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των συνολικών φετινών τουριστικών εσόδων κατά 5%.

Κάμψη παρουσιάζουν τα στοιχεία των διεθνών τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, με μείωση 5,19%. Παράλληλα, ιδιαίτερα οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες επισημαίνουν τις δυσοίωνες πτωτικές τάσεις στο γερμανικό τουριστικό κοινό -ενώ ο ΣΕΤΕ έχει εκφράσει την ανησυχία του πως οι λιγότερες κρατήσεις από τη Γερμανία μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των συνολικών φετινών τουριστικών εσόδων κατά 5%.

Βάσει των στοιχείων του τελευταίου World Tourism Barometer που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), σύμφωνα με το Βήμα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις δεν διατηρούν το θετικό πρόσημο του 2011, εμφανίζοντας πτώση 5,19% το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Μάλιστα, στο πρώτο δίμηνο (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2012) η μείωση άγγιξε το 6,72%.  Η κίνηση από το εξωτερικό ήταν υποτονική, αποτυπώνοντας την υστέρηση ιδιαίτερα από τις παραδοσιακές αγορές, εξαιτίας και της αρνητικής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η «αποστροφή» των Γερμανών τουριστών, παραδοσιακού «πυλώνα» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ενδεικτικά, όπως είχε αναφέρει στο Reuters, ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, μόνο η μείωση των κρατήσεων από Γερμανία είναι ικανή να «κόψει» μέχρι και 5% των συνολικών τουριστικών εσόδων φέτος.

Ταξιδιωτικοί οργανισμοί όπως το γερμανικό τμήμα της TUI κάνουν ανάλογες εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η πτώση μπορεί να φτάσει και το 30%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr