Διεργασίες για τη συγκρότηση «φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου»
Μετά την ουσιαστική απόρριψη της πρόσκλησης του Αντώνη Σαμαρά για συνένωση της κεντροδεξιάς παράταξης, η Δράση του Στέφανου Μάνου επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για τη συγκρότηση ενός «φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου», οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Μετά την ουσιαστική απόρριψη της πρόσκλησης του Αντώνη Σαμαρά για συνένωση της κεντροδεξιάς παράταξης, η Δράση του Στέφανου Μάνου επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για τη συγκρότηση ενός «φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου», οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Σε σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε το απόγευμα, αναφέρεται ότι η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης «εξουσιοδότησε τον πρόεδρο κ. Στέφανο Μάνο, να χειριστεί τις συνομιλίες για την οργάνωση ενός φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου με άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει με μαχητικότητα και αξιοπιστία στο ενδεχόμενο εκλογών, τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων που αποζητά την έξοδο από την κρίση, μέσα στην Ευρώπη, με κοινωνική γαλήνη, συντεταγμένα και δημοκρατικά».
Νωρίτερα, με δηλώσεις του στον Realfm ο κ. Μάνος είχε απορρίψει την πρόσκληση Σαμαρά, χαρακτηρίζοντάς την «τερτίπι της τελευταίας στιγμής μπροστά στην απελπισία των αποτελεσμάτων». Αναρωτήθηκε μάλιστα πόσο αξιόπιστη είναι η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να συνενώσει την κεντροδεξιά, όταν ο ίδιος -όπως είπε- τη διέλυσε, διώχνοντας στελέχη.
Η Δράση προτάσσει ως βασική ατζέντα την ένωση των πολιτικών δυνάμεων με κοινό παρονομαστή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την εξέλιξή της σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, με λειτουργική δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει ανοίγματα στο νεοσύστατο κόμμα «Δημιουργία Ξανά» του κ. Τζήμερου, οι οποίες δεν καρποφόρησαν. Αντίθετα, δείχνουν να προχωρούν οι διεργασίες με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και φαίνεται να παραμερίζεται το εμπόδιο της ηγεσίας του όποιου νέου σχήματος, καθώς συζητείται να μην ηγηθεί, ούτε ο κ. Μάνος ούτε η κ. Μπακογιάννη, όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος.
Η Δράση, προσθέτουν τα ίδια στελέχη, συζητεί επίσης με μεταρρυθμιστές πολιτικούς, που στεγάζονται τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «ασφυκτιούν» από τα στελέχη της λαϊκής δεξιάς και του παλαιοκομματικού ΠΑΣΟΚ, μη έχοντας έδαφος να αναπτύξουν τις απόψεις τους.
Από το επιτελείο της Δράσης, τονίζεται επίσης ότι οι προσπάθειες αυτές αποσκοπούν σε ευρύτερο πολιτικό φάσμα, απ’ αυτό στο οποίο απευθύνεται η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, για τη δημιουργία ενός κεντροδεξιού μετώπου. «Εμείς δεν βολιδοσκοπούμε μόνον κεντροδεξιές δυνάμεις», υπογραμμίζουν από τη Δράση «και στοχεύουμε κυρίως στο κέντρο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442