Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

«Ημέρες Επιχειρηματικότητας» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει διημερίδα πολλαπλών εκδηλώσεων παρουσίασης και βράβευσης επιχειρηματικών σχεδίων φοιτητών και αποφοίτων, 7 – 8 Μαΐου 2012 στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48 και Σίνα).

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ο επιστημονικός υπεύθυνος της Δράσης Παναγιώτης Ε. Πετράκης, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ διοργανώνουν στις 7 και 8 Μαΐου τις «Ημέρες Επιχειρηματικότητας». Οι «Ημέρες Επιχειρηματικότητας» είναι μία διημερίδα πολλαπλών εκδηλώσεων σχετικά με την επιχειρηματικότητα που θα διεξαχθεί στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48 & Σίνα (είσοδος από Ακαδημίας).

Στις «Ημέρες Επιχειρηματικότητας» συμμετέχουν είκοσι (20) τμήματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εβδομήντα πέντε (75) ομάδες φοιτητών και αποφοίτων. Παρουσιάζονται 30 διαφορετικά επιχειρηματικά σχέδια (business plans) όπου αξιολογούνται από έμπειρα στελέχη της αγοράς. Βραβεύονται οι πιο καινοτόμες ιδέες. Διακεκριμένοι επιχειρηματίες συζητάνε δημόσια με ακαδημαϊκούς για το εάν η επιχειρηματικότητα μπορεί να διδαχτεί και για το κατά πόσο μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 από τις 09:30 έως τις 18:30 θα παρουσιαστούν τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια φοιτητών και αποφοίτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ την Τρίτη 8 Μαΐου 2012, από τις 10:30 έως τις 16:00 θα γίνει η απονομή των βραβείων.

Παράλληλα, θα γίνουν πολλές δημόσιες ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις. Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 7 Μαΐου θα γίνει δημόσια συζήτηση με θέμα «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα / Θεωρία – Πράξη» όπου ο καθηγητής Ηλίας Καραγιάννης συζητά με τα στελέχη Ιωάννης Χατζηκιάν και Richard-Nicolas Lacroix που συμμετείχαν δια ζώσης στη συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών και την κατάρτιση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Την Τρίτη 8 Μαΐου στις 11:15 με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση», ο καθηγητής Παναγιώτης Ε. Πετράκης, συζητά ανοιχτά μαζί με ακαδημαϊκούς και νέους επιτυχημένους επιχειρηματίες για το εάν και κατά πόσο η επιχειρηματικότητα μπορεί να διδαχθεί. Συντονίζει η Μελίνα Καλαμπόκα, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ναυτεμπορική. Ακολουθεί η ομιλία του ειδικού επιστημονικού συνεργάτη της Δράσης «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ κ. Ελευθέριου Μπαμπάση με θέμα «Ενθάρρυνση επιχειρηματικότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Ποιοτικά χαρακτηριστικά και συμπεράσματα». Στις 12:45 θα γίνει η βράβευση των τριών (3) καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων φοιτητών –αποφοίτων.

Στις 8 Μαΐου επίσης θα γίνει στις 13:30 κεντρική δημόσια συζήτηση με θέμα «Ο Ρόλος της Επιχειρηματικότητας για την Έξοδο από την Κρίση» όπου θα γίνει απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου. Η ιστοσελίδα από την οποία θα γίνει η μετάδοση είναι: www.moke.uoa.gr/live.html .Συμμετέχουν οι Παναγιώτης Π. Πετράκης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Δράσης «Μονάδα «Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, Ηλίας Καραγιάννης, καθηγητής του Πανεπιστημίου George Washington, Στυλιανός Σταυρίδης, Πρόεδρος της «Λέσχης Επιχειρηματικότητας» και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας PISCINES IDEALES Α.Ε, Κλήμης Ασίκογλου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της parasol.tv και ιδρυτικό μέλος του TEDxACADEMY in Athens και του RISING STARS και Κολοφωτιά Ελένη, Διευθύντρια Επενδύσεων στο Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ). Την συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης και οικονομολόγος κ. Φαίδων Γ.Λ. Κυδωνιάτης.

Οι «Ημέρες Επιχειρηματικότητας» έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση επιχειρηματικών δράσεων από νέους επιχειρηματίες μέσα από μία διαδικασία συμβουλευτικής υποστήριξης. Με την βράβευση των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων επιδιώκεται η διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μέσω της ανάδειξης επιχειρηματικών ιδεών ικανών να μετατραπούν σε μικρές βιώσιμες επιχειρήσεις από φοιτητές και αποφοίτους. Η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η σχέση της με την εκπαίδευση ως διέξοδο από την κρίση εξετάζεται μέσα από δημόσιες ομιλίες και συζητήσεις.

Η διήμερη εκδήλωση «Ημέρες Επιχειρηματικότητας» είναι ανοιχτή και μπορούν να παρευρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες τυχόν χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κύριο Ελευθέριο Μπαμπάση στο 210-3689362 (ebabasis@elke.uoa.gr) ή στο moke@elke.uoa.gr. Αρχείο pdf με πληροφορίες

in.gr

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024