Μια κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι πολιτικά αδύναμη, είπε ο Θ.Πάγκαλος
Μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι δυνατή με βάση το Σύνταγμα, όμως πολιτικά θα είναι αδύναμη, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε το Μνημόνιο, ενώ για το ενδεχόμενο να μην ευδοκιμήσουν οι διερευνητικές εντολές, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η τρόικα, αντιλαμβανόμενη ότι δεν θα έχει συνομιλητή, να αναβάλει τη δόση του δανείου και να μην είναι δυνατή η πληρωμή μισθών και συντάξεων. Σε μήνυμά του στο twitter ανέφερε πως θεωρεί «εντελώς φυσιολογικό ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι πρωθυπουργός».
Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του απέρριψε το Μνημόνιο διατύπωσε, μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της απερχόμενης κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Σημείωσε, πάντως, ότι «η απόφαση του λαού ήταν να βγει από τη δυσκολία εξωλογικά, αλλά τέτοιες καταστάσεις τιμωρούνται από τη λογική».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι μπορεί, με βάση το Σύνταγμα, να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 151 έδρες για τη δεδηλωμένη, συμπλήρωσε, όμως, ότι πολιτικά η κυβέρνηση αυτή θα είναι αδύναμη.
Για το ενδεχόμενο να μην ευδοκιμήσουν οι διερευνητικές εντολές, ο κ. Πάγκαλος, που σημειώνεται ότι είναι το μόνο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η τρόικα, αντιλαμβανόμενη ότι δεν θα έχει συνομιλητή, να αναβάλει τη δόση του δανείου και να μην είναι ως εκ τούτου δυνατή η πληρωμή μισθών και συντάξεων.
Εν τω μεταξύ, σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Πάγκαλος ανέφερε: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ και την κατάσταση που προκύπτει από το σύνολο των αποτελεσμάτων».
Ακόμη, ανέφερε πως θεωρεί «εντελώς φυσιολογικό ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι πρωθυπουργός».
Επίσης, σημειώνει: «Με βάση τα όσα έχουν λεχθεί υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση: να αλλάξει ο κ. Σαμαράς την άποψή του περί αυτοδυναμίας και να συνεργαστεί. Υπάρχει και μια αδύνατη κατάσταση: κυβέρνηση όλων των υπολοίπων κομμάτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει τσιφλίκι του το Kennedy Center – Από την ονοματοδοσία στο ντοκιμαντέρ της Μελάνια
- Όλοι εναντίον όλων για τη διαιτησία στη Serie A: «Καμπάνες», καταγγελίες διαιτητών και δηλώσεις για πολυβόλα
- Προαστιακός: Ταλαιπωρία για 21 επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε συρμός στη γραμμή Καμίνια – Αγ. Ανδρέας
- «Ο πατέρας μου βίαζε και τις δύο αδελφές μου» – Σοκάρει ο αδελφός των κοριτσιών από τη Μεσαρά
- Θεσσαλονίκη: Της έκανε τη ζωή κόλαση και μετά τον χωρισμό – Συνελήφθη 27χρονος μετά την καταγγελία 23χρονης
- Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

