Κρεμάει τα παπούτσια του ο Σολ Κάμπελ
Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε την Τετάρτη 2 Μαΐου ο Σολ Κάμπελ, κλείνοντας την «αυλαία» μίας καριέρας σε πέντε συλλόγους και σε διάστημα τουλάχιστον 20 ετών.
Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε την Τετάρτη 2 Μαΐου οΣολ Κάμπελ, κλείνοντας την «αυλαία» μίας καριέρας σε πέντε συλλόγους και σε διάστημα τουλάχιστον 20 ετών.
Ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός είχε 646 συμμετοχές σε πέντε διαφορετικούς συλλόγους το διάστημα 1992-2011, ενώ φόρεσε ακόμη 73 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, με την οποία αγωνίστηκε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
Έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών στην Τότεναμ, της οποίας διετέλεσε αρχηγός και ακρογωνιαίος λίθος για 10 χρόνια, προτού μεταπηδήσει στην Άρσεναλ, κίνηση που εξόργισε τους φιλάθλους των «πετεινών».
Η επιλογή του αυτή αποδείχθηκε πετυχημένη, καθώς πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Αγγλίας με τους «κανονιέρηδες», ενώ σημείωσε και το γκολ των Λονδρέζων στον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα το 2006 (2-1).
Ήταν μέλος της ομάδας της Άρσεναλ, η οποία κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα τη σεζόν 2003-04, ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Νοτς Κάουντι, Πόρτσμουθ, της οποίας ήταν αρχηγός στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2008 (1-0 την Κάρντιφ) και Νιούκαστλ. Έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με τους «ανθρακωρύχους» τον Μάρτιο του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Έφυγε» ο θρυλικός εκφωνητής του Ολυμπιακού, Στάθης Γαβάκης (pic)
- Super League: Μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο
- Πήρε την pole position στο Grand Prix του Μαϊάμι ο Αντονέλι (pic)
- Ίπσουιτς: Ανέβηκε στην Premier League και θα πληρώσει πάνω από εννέα εκατομμύρια για πρώην φορ του ΠΑΟΚ
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Η Φαμαλικάο άφησε εκτός τίτλου τη Μπενφίκα (2-2) και ο Μουρίνιο στον πάγκο τον Παυλίδη
- Μπενίτεθ: «Το να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην πρώτη τετράδα ήταν επίτευγμα»
- Κούβελος και Πέτζα Στογιάκοβιτς συζήτησαν για την μέλλον του Αντρέι στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442