Τη ναυπήγηση του σύγχρονου «Τιτανικού» ανακοίνωσε Αυστραλός επιχειρηματίας
Την κατασκευή του σύγχρονου «Τιτανικού» έχει δρομολογήσει ο Αυστραλός μεγιστάνας Κλάιβ Πάλμερ, ο οποίος μάλιστα σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από το Κουίνσλαντ έχει ζητήσει από κινεζική ναυπηγική εταιρεία να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο του θρυλικού υπερωκεανίου, με συστήματα προηγμένης τεχνολογίας. Στόχος του είναι ο νέος Τιτανικός να σαλπάρει το 2016.
Την κατασκευή του σύγχρονου «Τιτανικού» έχει δρομολογήσει ο Αυστραλός μεγιστάνας Κλάιβ Πάλμερ.
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από το Κουίνσλαντ έχει ζητήσει από κινεζική ναυπηγική εταιρεία να κατασκευάσει ένα πιστό αντίγραφο του θρυλικού υπερωκεανίου, με συστήματα προηγμένης τεχνολογίας.
Σύμφωνα με το BBC, στόχος του είναι ο νέος «Τιτανικός» να σαλπάρει το 2016 από το Λονδίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πάλμερ είπε ότι η ναυπήγηση του πλοίου θα αρχίσει στα τέλη του 2013. Αρνήθηκε, πάντως, να αναφερθεί στο κόστος του εγχειρήματος.
Να σημειωθεί ότι στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Πάλμερ ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές στο Κουίνσλαντ, εκεί όπου εκλέγεται ο υπουργός Οικονομικών Γουέιν Σουάν.
«Ότι κάνω, το κάνω για να δώσω τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να επιλέξουν την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα, μιας και είναι γνωστές οι πολιτικές διαφορές μου με τον υπουργό Οικονομικών» είπε ο Πάλμερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου
- Εστίαση: Χάνει έδαφος το «υγιεινό fast food» – Η νέα πραγματικότητα
- Xmas blues: Πως να αντιμετωπίσουμε τη θλίψη των γιορτών
- ΚΕΠΕ: Μείωση 3,3% στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το α’ τρίμηνο του 2025
- UBS: Ο «αόρατος» πληθωρισμός που διαμορφώνει τις προσδοκίες των καταναλωτών
- Αρκάς: Η καλημέρα του γιορτινού Σαββάτου
