Διαψεύδει η Κομισιόν τα δημοσιεύματα για «σχέδιο Μάρσαλ 200 δισ. ευρώ»
Η Κομισιόν διέψευσε, την Δευτέρα, ότι προετοιμάζει ένα είδος «σχεδίου Μάρσαλ» για την ανάπτυξη στην ΕΕ που θα κινητοποιούσε κεφάλαια ύψους 200 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοινώνοντας πως οι αριθμοί που δημοσιεύτηκαν από την ισπανική εφημερίδα El Pais δεν έχουν καμιά βάση. «Οι αριθμοί που αναφέρθηκαν δεν βασίζονται στην πραγματικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Πία Αρενκίλντε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
Η Κομισιόν διέψευσε, την Δευτέρα, ότι προετοιμάζει ένα είδος «σχεδίου Μάρσαλ» για την ανάπτυξη στην ΕΕ που θα κινητοποιούσε κεφάλαια ύψους 200 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοινώνοντας πως οι αριθμοί που δημοσιεύτηκαν από την ισπανική εφημερίδα El Pais δεν έχουν καμιά βάση.
«Οι αριθμοί που αναφέρθηκαν δεν βασίζονται στην πραγματικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Πία Αρενκίλντε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
Η El Paisαναφέρθηκε χθες Κυριακή σε ένα είδος «Σχεδίου Μάρσαλ» σε ευρωπαϊκή κλίμακα, που θα μπορούσε να κινητοποιήσει ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις 200 δισ. ευρώ για προγράμματα υποδομής, τις ανανεώσιμες ενέργειες και τις τεχνολογίες αιχμής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει πολλές θέματα που ήδη συζητούνται εδώ και πολλούς μήνες από τους Ευρωπαίους: μεγάλα ευρωπαϊκά δάνεια υποδομών (τα «project bonds»), έναν αυξημένο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενός ταμείου το οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βασίζεται στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο αγώνας εναντίον του AIDS διατρέχει σοβαρό κίνδυνο – Οι χρηματοδοτήσεις μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο πέρσι
- Συνεχίζεται κανονικά η δίκη για τα Τέμπη – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναβολή
- Premier League: Νέος κανονισμός κατά των «ψεύτικων» τραυματισμών των τερματοφυλάκων
- Λαμία: 17χρονος κατέρρευσε σε πλατεία και πέθανε μπροστά στους φίλους του
- Η διαχείριση των hydration breaks στη La Liga
- «Πως να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ» – Βίντεο από το Ιράν ενθαρρύνει τη δολοφονία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο «σκοτεινός και βίαιος υπόκοσμος» της παράνομης διακίνησης ερπετών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442