Ένοπλη επίθεση σε χώρο χριστιανικής λατρείας στη Νιγηρία
Σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο στη Νιγηρία που χρησιμοποιείται για χριστιανικές λειτουργίες επιτέθηκαν την Κυριακή ένοπλοι, ανοίγοντας πυρ στα τυφλά αφού προκάλεσαν πανικό πυροδοτώντας σειρά εκρηκτικών. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δεκαπέντε νεκρούς, ενώ τις εγκαταστάσεις έχουν περικυκλώσει δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας αναζητώντας τους δράστες.
Σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο στη Νιγηρία που χρησιμοποιείται για χριστιανικές λειτουργίες επιτέθηκαν την Κυριακή ένοπλοι, ανοίγοντας πυρ στα τυφλά αφού προκάλεσαν πανικό πυροδοτώντας σειρά εκρηκτικών.
Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς, ενώ τις εγκαταστάσεις έχουν περικυκλώσει δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας αναζητώντας τους δράστες.
Το περιστατικό έγινε στο πανεπιστήμιο Bayero στο Κάνο της βόρειας Νιγηρίας. «Για πάνω από τριάντα λεπτά, γίνονταν εκρήξεις και έπεφταν πυροβολισμοί στους χώρους του πανεπιστημίου» ανέφερε στο Reuters καθηγητής στο πανεπιστήμιο.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 15.
Στην περιοχή δρα η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, που επιτίθεται τόσο σε αστυνομικούς στόχους όσο και σε εκκλησίες και ό,τι θεωρείται αντιπροσωπευτικό της Δύσης (το όνομά της σημαίνει ακριβώς «Η δυτική κουλτούρα είναι αμαρτία»). Τον περασμένο Ιανουάριο είχε πραγματοποιήσει τη μέχρι στιγμής πιο αιματηρή επίθεσή της στην περιοχή, με απολογισμό 186 νεκρούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Σκότωσε τη σύζυγό του, πυροβόλησε την κόρη του και αυτοκτόνησε επειδή διαφώνησαν για την τηλεόραση
- Όταν οι 3 «εκλεκτοί» των Λανουά, Βαλέρι κάνουν λάθη
- Κόσοβο: Βουλευτικές εκλογές την Κυριακή – Αναζητείται έξοδος από την πολιτική κρίση
- Επιχείρηση «διαίρει και βασίλευε» από την κυβέρνηση με τη συνδρομή ημετέρων στα μπλόκα και στα Μέσα – «18» που λειτουργούν διασπαστικά – Σηκώνουν το γάντι οι αγρότες
- LIVE: Λίβερπουλ – Γουλβς
- LIVE: Άρσεναλ – Μπράιτον