Δεκάδες νεκροί σε έκρηξη στη Χάμα της Συρίας
Ακτιβιστές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε σπίτια στη Χάμα της Συρίας. Οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μασά Αλ-Ταγιάρ και ότι οφείλεται είτε σε επίθεση με ρουκέτα, είτε σε βομβαρδισμό από τις δυνάμεις ασφαλείας. Από την πλευρά τους, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 16 άτομα σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε σπίτι που χρησίμευε ως εργοστάσιο κατασκευής βομβιστικών μηχανισμών από «ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες».
Ακτιβιστές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε σπίτια στη Χάμα της Συρίας.
Οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μασά Αλ-Ταγιάρ και ότι οφείλεται είτε σε επίθεση με ρουκέτα, είτε σε βομβαρδισμό από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Από την πλευρά τους, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 16 άτομα σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε σπίτι που χρησίμευε ως εργοστάσιο κατασκευής βομβιστικών μηχανισμών από «ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες».
Μετά την έκρηξη, ακτιβιστές ανέβασαν στο Διαδίκτυο βίντεο που δείχνει σκηνή καταστροφής και δεκάδες πτώματα να ανασύρονται από τα συντρίμμια. Παράλληλα, κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνει εικόνες τραυματισμένων παιδιών σε νοσοκομείο.
Παράλληλα, άλλο βίντεο δείχνει άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να θάβουν ζωντανό έναν άνδρα, ο οποίος παρακαλά για τη ζωή του, καθώς πέφτει χώμα πάνω στο κεφάλι του. Μετά από λίγο σωπαίνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας θάβουν τον άνδρα επειδή θεωρείται ότι έστειλε υλικό σε τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η βία συνεχίζεται παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί. Η Γαλλία ζητά τώρα από το Συμβούλιο Ασφαλείας να εξετάσει τη χρήση βίας στη Συρία, εάν το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Ανάν αποτύχει να σταματήσει τις βιαιότητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442