Μετά τις εκλογές το τελικό σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση, λέει ο Απ.Ταμβακάκης
Την άποψη ότι «την επόμενη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση» εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η τράπεζα. Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Ταμβακάκης εκτίμησε ότι το τελικό σχέδιο με όλες τις λεπτομέρειές του θα είναι έτοιμο μετά τις εκλογές.
Την άποψη ότι «την επόμενη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση» εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η τράπεζα βραβεύοντας καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.
Ο κ. Ταμβακάκης, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εκτίμησε ότι το τελικό σχέδιο με όλες τις λεπτομέρειές του θα είναι έτοιμο μετά τις εκλογές.
Αναφερόμενος στην Εθνική Τράπεζα, επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες η ΕΤΕ πέτυχε να συγκεντρώσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ πρόσθετων εποπτικών κεφαλαίων.
Ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις της Εθνικής Τράπεζας είπε ότι στους επόμενους μήνες η ΕΤΕ θα συνεχίσει την προσπάθειά της να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά την πώληση μειοψηφικού πακέτου της θυγατρικής τράπεζας της Εθνικής στην Τουρκία, της Finansbank. Αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, δεν θέλουμε να χάσουμε σε αξία και να ζημιώσουμε τον μέτοχό μας» τόνισε ο κ. Ταμβακάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μειοψηφικό πακέτο, όπως έχει ανακοινωθεί.
Στο επόμενο τετράμηνο θα είναι έτοιμη και η νέα θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, η NBG International, υπό την ομπρέλα της οποίας θα περάσουν οι θυγατρικές του ομίλου της Εθνικής στην ΝΑ Ευρώπη (πλην της Τουρκίας), συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι και στην περίπτωση αυτή διερευνάται η δυνατότητα πώλησης μειοψηφικού πακέτου τής υπό ίδρυση νέας θυγατρικής.
Ο κ. Ταμβακάκης ανέφερε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα οδεύει προς την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης με διεθνή διαγωνισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Περίμενε έναν χρόνο»: Όταν η Ελισάβετ προειδοποίησε τον Χάρι για τον γάμο του
- Τέμπη: Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ζητάει την πλήρη φωτογραφική κάλυψη της δίκης
- Θεσσαλονίκη: Απολύθηκε από τον ΟΑΣΘ ο οδηγός που πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ
- Εικοσιένα: Η αλήθεια όπως δεν τη μαθαίνουν στα σχολειά
- Νέα επίθεση Τραμπ προς την Ευρώπη: Βρείτε λίγο θάρρος, πηγαίνετε στα Στενά του Ορμούζ και πάρτε το πετρέλαιο μόνοι σας
- Μετά το Πάσχα η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Τι είπαν Μητσοτάκης-Κακλαμάνης για την προ ημερησίας

