Διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για τη συνθήκη ACTA
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες σε ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου με θέμα την ACTA, μια αμφιλεγόμενη συνθήκη κατά της πειρατείας που έχει προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες σε ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου με θέμα την ACTA, μια αμφιλεγόμενη συνθήκη κατά της πειρατείας που έχει προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 15.30 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη μέσω του Facebook, στη διεύθυνση http://chat.epfacebook.eu. Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει πρώτα να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν ειδική εφαρμογή για chat.
Η Ελλάδα είναι μία από τις 22 ευρωπαϊκές χώρες που υπέγραψαν στις αρχές του έτους τη συνθήκη, η οποία έχει στόχο τον διεθνή εναρμονισμό των κανόνων για τη διαδικτυακή πειρατεία και άλλα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τα λεγόμενα προϊόντα «μαϊμού».
Πολλοί θεωρούν ότι η συνθήκη ACTA (Εμπορική Συνθήκη Κατά της Παραχάραξης) είναι προϊόν μη δημοκρατικών διαδικασιών, αφού δεν τέθηκε ποτέ σε δημόσιο διάλογο και περιστέλλει τις διαδικτυακές ελευθερίες.
Τον Φεβρουάριο, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέστειλε την επικύρωση της ACTA και ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει τη νομιμότητάς της.
«Επιθυμώ ο διάλογος για την ACTA να είναι ανοιχτός και διαφανής. Οι απόψεις των πολιτών και οι ανησυχίες τους πρέπει να γίνονται ακουστές όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν τις ζωές τους» σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς ενόψει της διαδικτυακής ζητήσης.
«Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κεκλεισμένων των θυρών δεν συμβάλλουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου στην ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη συμμετοχή των πολιτών στο διάλογο. Οι σχεδόν 2,5 εκατομμύρια υπογραφές που λάβαμε κατά της ACTA είναι ευπρόσδεκτο σημάδι συμμετοχής και ενδιαφέροντος» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Προκειμένου πάντως να εφαρμοστεί στην ΕΕ, η ACTA πρέπει πρώτα να τεθεί σε ψηφοφορία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο φαίνεται ότι τελικά θα την απορρίψει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442