Ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας
Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας επέλεξε τον Αμερικάνο Τζιμ Γιονγκ Κιμ για την προεδρία του διεθνούς οργανισμού. Ο Κιμ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Ιουλίου για θητεία πέντε ετών. Αντικαθιστά τον επίσης Αμερικανό Ρίτσαρντ Ζέλικ. Μέχρι σήμερα ο Κιμ ήταν πρόεδρος του πανεπιστημίου του Dartmouth ενώ έχει σημαντικό έργο στον τομέα της υγείας.
Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας επέλεξε τον Αμερικάνο Τζιμ Γιονγκ Κιμ για την προεδρία του διεθνούς οργανισμού.
Ο Κιμ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Ιουλίου για θητεία πέντε ετών. Αντικαθιστά τον επίσης Αμερικανό Ρίτσαρντ Ζέλικ.
Ο 52χρονος Κιμ, γιατρός στο επάγγελμα και γεννημένος στη Νότια Κορέα, επιλέχθηκε από τα κράτη μέλη του διεθνούς οργανισμού. Αντίπαλό του σε αυτή την αναμέτρηση είχε την υπουργό Οικονομικών της Νιγηρίας, την 57χρονη Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα.
Μέχρι σήμερα ο Κιμ ήταν πρόεδρος του πανεπιστημίου του Dartmouth.
Το έργο του έχει αποσπάσει θετικά σχόλια για τη θεραπεία του AIDS όπως και τη μείωση των επιπτώσεων της φυματίωσης στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Χαλκιδική: Πέθανε ο 84χρονος ανάπηρος που του είχαν κάνει έξωση από το σπίτι του
- Λαβρόφ κατά ΗΠΑ και συμμάχων τους: Παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια στη Ασία
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα
- LIVE: Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν
- Στο «κόκκινο» 164 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης – Το καμπανάκι της Τράπεζας της Ελλάδος
- Ιτούδης για την Χάποελ Τελ Αβίβ: «Ένα πρότζεκτ που συνεχώς εξελίσσεται – Γεμάτη προκλήσεις η σεζόν»

