
Ανοίγει από την Μ.Τετάρτη ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης
Από την Μ.Τετάρτη ανοίγει για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του στεγάστρου. Το Ακρωτήρι ήταν κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2005 όταν κατέρρευσε το στέγαστρο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Από την Μ.Τετάρτη ανοίγει για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την
ολοκλήρωση της αντικατάστασης του στεγάστρου.
Το Ακρωτήρι ήταν κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2005 όταν κατέρρευσε το στέγαστρο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Η παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» έγινε από τον εργοδότη, που είναι η «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία», ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, δηλαδή η ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
«Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, διέθεσε προσωπικό του δήμου Θήρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες, συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10 π.μ. ως τις 5 μ.μ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βίντεο-σοκ από την Ιταλία: Η στιγμή που κοσμηματοπώλης πυροβολεί και σκοτώνει δύο ληστές
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ 3-1: Νίκη με «χατ-τρικ» του Ζότα Σίλβα στο ντεμπούτο του!
- Καλούν τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών σε παραίτηση μετά από σκάνδαλο
- Γιατί millennials και Gen Z προτιμούν να πάνε διακοπές σαν γιαγιάδες;
- Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ επέλεξε τους παίκτες για τα παιχνίδια με την Πάκσι
- Πετρελαιοκηλίδες 100 km² στην Αζοφική από χτυπήματα σε ρωσικά τάνκερ



