Στις 14 Απριλίου ο επόμενος γύρος διεθνών διαπραγματεύσεων με το Ιράν
Εκπρόσωποι έξι μεγάλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο των συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
Εκπρόσωποι έξι μεγάλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο των συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
Η Άστον εκπροσωπεί τη λεγόμενη «ομάδα 5+61» -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία- στον καθορισμό του προγράμματος των συνομιλιών.
«Ελπίζουμε ότι αυτός ο πρώτος γύρος θα δημιουργήσει ένα χρήσιμο περιβάλλον για συγκεκριμένη πρόοδο. Βεβαίως αποσκοπούμε σε μια βιώσιμη διαδικασία» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Άστον.
Επίσης την Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ζήτησε από την ομάδα 5+1 να επιδείξει αυστηρότητα στις συνομιλίες με το Ιράν. «Αν οι 5+1 καθορίσουν ένα πιο χαμηλό όριο, ζητώντας για παράδειγμα μόνον τη διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20%, αυτό σημαίνει ότι οι Ιρανοί θα έχουν κερδίσει με χαμηλό κόστος το δικαίωμα να συνεχίσουν τα στρατιωτικά τους προγράμματα, λίγο πιο αργά, αλλά χωρίς κυρώσεις» δήλωσε ο Μπαράκ στο CNN.
«Αυτό σίγουρα θα συνιστούσε αλλαγή κατεύθυνσης προς το χειρότερο» επέμεινε.
Ακόμα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι επωφελείται από τις διαπραγματεύσεις αυτές «για να κερδίσει χρόνο».
Σε δηλώσεις του στην Ιερουσαλήμ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα παρακολουθήσει «με προσοχή» τις συνομιλίες αυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ζάκυνθος: «Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχα στη ζωή μου» – Συγκλονίζουν οι γονείς του μικρού Λίο που κατασπάραξε το pitbull
- Η γη της ελιάς: Δύσκολες αποφάσεις και έντονες συγκρούσεις
- Φουρνιέ: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό» (vid)
- To μήνυμα του Πρωθυπουργού στο 27ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum
- Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησε» το Αομόρι και το Χοκαίντο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ
- Warner Bros: Η Paramount κάνει επιθετική προσφορά, αμφισβητώντας τη συμφωνία των 72 δισ. με το Netflix