«Έως τα μέσα του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγική λειτουργία του ELENXIS (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ελεγκτικών Υπηρεσιών) στις σημαντικότερες Ελεγκτικές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών», σύμφωνα με έγγραφο του αρμοδίου υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός, «μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο της υλοποίησης των εφαρμογών του Συστήματος» και «εδώ και τρεις μήνες έχει ξεκινήσει η παραγωγική λειτουργία του ELENXIS για το ΣΔΟΕ με την ενεργοποίηση της μεγαλύτερης Περιφερειακής Διεύθυνσής του, αυτής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής».

Ο κ. Σαχινίδης αναφέρεται επίσης σε υπουργική απόφαση για την «στόχευση και διαχείριση υποθέσεων ελέγχου από όλες τις Φορολογικές Ελεγκτικές Υπηρεσίες της Επικράτειας αποκλειστικά μέσω του ELENXIS».

Όπως μάλιστα ενημερώνει ο υπουργός, «ήδη, έχουν ξεκινήσει έλεγχοι μέσω του ELENXIS για τα μεγάλα Ελεγκτικά Κέντρα της χώρας και τις ΔΟΥ, ΦΑΕ των Ανωνύμων Εταιρειών».

Συγχρόνως, όπως τονίζει ο κ. Σαχινίδης, «το έργο ELENXIS έχει καθοριστικά συμβάλει και αξιοποιηθεί από τις Ομάδες Πάταξης της Φοροδιαφυγής (συγκροτήθηκαν μετά από πρόταση του ΔΝΤ), με σημαντικά αποτελέσματα».

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών για τη λειτουργία του ELENXIS, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιο βαθμό έχει αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο σύστημα που «είναι συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 25.000.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ΚΠΣ και σήμερα πλέον από το ΕΣΠΑ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας