Αν διακοπεί η χρηματοδότηση των ΑΕΙ, διακόπτεται η λειτουργία τους, λένε οι πρυτάνεις
Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη σήμερα από ενίσχυση του έργου και του ρόλου τους όσο ποτέ άλλοτε, στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Όσοι επιτίθενται στα πανεπιστήμια και τις εκλεγμένες διοικήσεις τους φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει αν η διακοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων οδηγεί σε διακοπή της λειτουργίας τους και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει σε δήλωσή του ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.
Στις εξελίξεις σχετικά με τη ρύθμιση του υπουργού Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφέρθηκε ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, επισημαίνοντας τα προβλήματα των πανεπιστημίων και κυρίως όσα θα προκληθούν αν διακοπεί η χρηματοδότησή τους.
«Δυστυχώς, ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και τη συγκρότηση επιτροπής για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τις δυσλειτουργίες του Ν. 4009/2011, περίσσευσαν και πάλι οι ύβρεις κατά των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών» επισημαίνει ο Τριαντ. Αλμπάνης και τονίζει:
«Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη σήμερα από ενίσχυση του έργου και του ρόλου τους όσο ποτέ άλλοτε, στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Όσοι επιτίθενται στα πανεπιστήμια και τις εκλεγμένες διοικήσεις τους φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει αν η διακοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων οδηγεί σε διακοπή της λειτουργίας τους και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
» Οι πρυτανικές αρχές δίνουν αγώνα, ώστε τα ιδρύματα της χώρας να παραμείνουν ανοιχτά και όρθια, χωρίς να αναστείλουν καμία εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, παρά τις δύσκολες και συχνά ανυπέρβλητες συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν» επισημαίνει ο πρύτανης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κατασκοπεία: Όσα αποκάλυψε στη μαραθώνια απολογία του ο σμήναρχος – Στο μικροσκόπιο δύο απόστρατοι αξιωματικοί
- Αντζελίνα Τζολί: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς πληγές»
- Εκτός σχολείου η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου που έβαζε μαθητές να σκάβουν για να «σβήσουν» απουσίες
- Live: Λεβαδειακός – ΟΦΗ
- Σκηνές χάους στην τουρκική Βουλή: Άγριο ξύλο και γροθιές για τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης [βίντεο]
- Βλάβη στον Οδοντωτό με 77 επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε και η εφεδρική αμαξοστοιχία – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής