Ο Λ. Παπαδήμος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειασθεί νέα βοήθεια για την Ελλάδα
Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην χρειαστεί και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τελείως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο», αναφέρει ο κ. Παπαδήμος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην χρειαστεί και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τελείως ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο», αναφέρει ο κ. Παπαδήμος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, σύμφωνα με το Reuters.
Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα.
«Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015» σημειώνει.
Τονίζει επίσης ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες.
«Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων» τονίζει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
