Υπέκυψε τελικά στα τραύματά της νεαρή Ουκρανή τρεις εβδομάδες αφού τρεις άνδρες –ο ένας εκ των οποίων είναι γιος πρώην αξιωματούχου της τοπικής αυτοδιοίκησης– την βίασαν, την κακοποίησαν και στη συνέχεια την έκαψαν. Η υπόθεση σόκαρε τους Ουκρανούς βγάζοντας χιλιάδες στους δρόμους.

Η Οξάνα Μάκαρ πέθανε το πρωί της Πέμπτης από πνευμονική αιμορραγία σε νοσοκομείο της πόλης Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου είχε διακομιστεί..

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς και ο πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της κοπέλας, η κακοποίηση της οποίας προκάλεσε σάλο στη χώρα.

Το συμβάν που σόκαρε την Ουκρανία συνέβη στις 10 Μαρτίου στην πόλη Μικολάιβ, γενέτειρα του θύματος στη νότια Ουκρανία.

Τρεις νεαροί, λίγο μεγαλύτεροι από 20 ετών, βίασαν την κοπέλα, στη συνέχεια προσπάθησαν να την στραγγαλίσουν και αποπειράθηκαν να την κάψουν σε ένα εργοτάξιο. Την Μάκαρ εντόπισε ένας περαστικός· διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν με εγκαύματα στο 55% του σώματός της. Οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να της ακρωτηριάσουν τα πόδια και ένα χέρι.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους στο Μικολάιβ και σε άλλες πόλεις πριν από λίγες ημέρες όταν η ουκρανική αστυνομία, που είχε συλλάβει την επομένη του βιασμού τους τρεις φερόμενους ως δράστες, άφησε δύο από αυτούς ελεύθερους, ένας εκ των οποίων είναι γιος μιας πρώην αξιωματούχου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης συχνά αναφέρουν υποθέσεις όπου παιδιά της πλούσιας ελίτ της χώρας παραμένουν ατιμώρητα για πολλές υποθέσεις που ποικίλουν από παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ως πιο σοβαρά εγκλήματα, όπως η πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Τελικά οι ύποπτοι συνελήφθησαν ξανά και πολλοί αξιωματούχοι της αστυνομίας και της τοπικής εισαγγελίας παύτηκαν μετά την επέμβαση του Γιανούκοβιτς, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για βιασμό και ένας από αυτούς για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Γράψτε το σχόλιό σας