Ξαφνική αλλαγή στις ομάδες του WRC
Λίγο πριν την εκκίνηση του ράλλυ Πορτογαλίας έγινε μία αλλαγή στην ηγεσία της Volkswagen Motorsport.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Volkswagen Motorsport, ο Jost Capito που εργαζόταν στην Ford ως επικεφαλής για τα οχήματα επιδόσεων της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, αναλαμβάνει τη διεύθυνση του αγωνιστικού τμήματος της V.W από τον Kris Nissen.
Ο J.Capito, αναλαμβάνει άμεσα τα νέα του καθήκοντα, ξεκινώντας από την 1η Μαϊου του 2012.
Ο 54χρονος είχε μία επιτυχημένη θητεία στο αγωνιστικό τμήμα της Ford. Στο βιογραφικό του αναφέρονται και: Ένα πέρασμα από τη Formula 1 (Sauber) αλλά και την ηγεσία της Porsche Motorsport.
Από την άλλη πλευρά ο 51χρονος Nissen ήταν για μια δεκαετία σχεδόν επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen και επί των ημερών του η εταιρεία πέτυχε σημαντικές νίκες με αποκορύφωμα τις τρεις πρώτες θέσεις στο Rally Dakar. Ο C.Niesen θα παραμείνει στο αγωνιστικό τμήμα της φίρμας ως σύμβουλος.
Η πρόσληψη του Capito έρχεται να προστεθεί σε αυτές του Sven Smeets (πρώην team-amanger της Citroen) και του γκούρου μηχανολογίας, Francois Xavier Demaison που στο παρελθόν εργάστηκε στην Peugeot και τη Subaru.
auto.in.gr
- Η Volkswagen στην κούρσα των ρομποταξί
- Αφγανιστάν: Αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν στην πρωτεύουσα Καμπούλ και άλλες περιοχές
- Στα αζήτητα η Armani – Πόσο κοντά είναι σε πώληση μετοχών;
- ΗΠΑ: Ο Μαδούρο ζητά την απόρριψη της ποινικής υπόθεσης εναντίον του
- Λουτσέσκου: « Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών στην Ευρώπη»
- Βραζιλία: Στους 55 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις – 13 οι αγνοούμενοι

