
Σκληρό παζάρι για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
Στην τελική ευθεία είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ στο παρασκήνιο γίνεται σκληρό παζάρι με τους βασικούς μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και το κύριο θέμα στην ατζέντα θα είναι το πλαίσιο στήριξης των τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σενάρια για διχοτόμηση της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.
Στην τελική ευθεία είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ στο παρασκήνιο γίνεται σκληρό παζάρι με τους βασικούς μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα συναντηθεί στις 5 το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και το κύριο θέμα στην ατζέντα θα είναι το πλαίσιο στήριξης των τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η ανακοίνωση, πάντως, της υπουργικής απόφασης δεν αναμένεται σήμερα, καθώς το θέμα θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν αποκλείεται τελικώς οι τελικές ρυθμίσεις να επικυρωθούν με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, δηλαδή να μην περιληφθούν σε υπουργική απόφαση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τροπολογία που είχε καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής των μετόχων στις αυξήσεις κεφαλαίου θα είναι τουλάχιστον 10%.
Κρίσιμο θέμα είναι τα κίνητρα που θα δοθούν στους μετόχους για τη συμμετοχή τους στις αυξήσεις.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Τα Νέα, το επικρατέστερο σενάριο για την Αγροτική Τράπεζα προβλέπει τη στήριξη της από το ΤΧΣ και στη συνέχεια τον διαχωρισμό της σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.
Η πρώτη θα πωληθεί για τη μερική αποζημίωση του Ταμείου, ενώ η δεύτερη θα τεθεί σε εκκαθάριση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούκλες ή tablet; Με τι συνιστάται να παίζουν τα παιδιά
- Οι νέοι ψηφίζουν αποχή
- Ευφυΐα: Δεν παίζει ρόλο μόνο το IQ
- Το άγνωστο ραβασάκι της Τεχεράνης στον Βανς – Πώς Κούσνερ και Γουίτκοφ φέρονται να υπονόμευσαν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Το τέλος της αθωότητας για την κλιματική κρίση: Η επιστήμη «δείχνει» τους ενόχους για τον ακραίο καιρό
- Σαμάνθα Μόρτον: «Η συμμετοχή στην Οδύσσεια μοιάζει με αναγέννηση»




