Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30 η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Η αστυνομία έλαβε δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην δημιουργηθούν παρατράγουδα, αποκλείοντας την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος με σιδερένια κιγκλιδώματα και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο κόσμος δεν μπορούσε να πλησιάσει πέραν της Φιλελλήνων και Όθωνος από την μία πλευρά και πέραν της Πανεπιστημίου και Σίνα από την άλλη πλευρά. Μικροένταση σημειώθηκε έξω από το Παλλάς.

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30 η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Η αστυνομία έλαβε δρακτόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην δημιουργηθούν παρατράγουδα, αποκλείοντας την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος με σιδερένια κιγκλιδώματα και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος δεν μπορούσε να πλησιάσει πέραν της Φιλελλήνων και Όθωνος από την μία πλευρά και πέραν της Πανεπιστημίου και Σίνα από την άλλη πλευρά του Συντάγματος.

Το Σύνταγμα θύμιζε φρούριο, καθώς στήθηκαν σειρές κιγκλιδωμάτων κατά μήκος των πεζοδρομίων των κεντρικών δρόμων και μπροστά από τα κάγκελα παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν από τις 11:00, μικροένταση προκλήθηκε έξω από το Παλλάς, όταν ομάδα μελών αριστερών οργανώσεων και εκπροσώπων της ΟΛΜΕ επιχείρησε να περάσει από τον αστυνομικό φραγμό από την οδό Βουκουρεστίου προς την οδό Πανεπιστημίου, ωστόσο οι δυνάμεις των ΜΑΤ την απώθησε. Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις, αλλά όχι περαιτέρω επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές, ωστόσο αργότερα τα άτομα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα.

Η μαθητική παρέλαση άρχισε λίγο μετά τις 11:00, εν μέσω χειροκροτημάτων, αλλά και συνθημάτων κατά του ΔΝΤ, της τρόικας και των μέτρων της κυβέρνησης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μαθητές που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης δεν έστρεψαν το κεφάλι, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου από τις δύο πλευρές του δρόμου σηκώθηκαν κάποια πανό, καθώς και μια μεγάλη ελληνική σημαία, όπου αναγραφόταν με κόκκινα γράμματα το σύνθημα: «Δεν πωλείται».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: «Τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής και απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας στο όνομα της προστασίας των κυβερνητικών παραγόντων ξεπερνούν κάθε όριο. Οι προκλητικές προσαγωγές νέων, καθηγητών και ανύποπτων πολιτών, οι βιαιοπραγίες εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, αποδεικνύουν πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο εκφοβισμός, η αστυνομοκρατία και η καταστολή.

» Οι προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λ.Οικονόμου περί ελεύθερων
σκοπευτών, εγείρει μείζον πολιτικό θέμα. Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, ενοχοποίησης των κοινωνικών διεκδικήσεων και καταστολής. Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στιγμές ακραίου αυταρχισμού ζει το κέντρο της Αθήνας. Η σύγχρονη χούντα, φοβισμένη για τη λαϊκή οργή από την καταστροφική πολιτική της, έχει μετατρέψει το χώρο της παρέλασης σε υγειονομική ζώνη, προσπαθώντας να αποκλείσει το λαό της πόλης από τη μαθητική παρέλαση» καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δίνει ραντεβού την Κυριακή στους δρόμους «για να σπάσουμε την τρομοκρατία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024