Ξεχρέωσε τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας ο ΕΟΠΥΥ
Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει πως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου προχώρησε «στην πλήρη αποπληρωμή όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας» για τον μήνα Ιανουάριο. Το ποσό που καταβλήθηκε άγγιξε τα 239.686.064 ευρώ.
Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει πως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου προχώρησε «στην πλήρη αποπληρωμή όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποπληρώθηκαν όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας για φάρμακα που χορήγησαν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Ιανουάριο. Το ποσό που καταβλήθηκε άγγιξε τα 239.686.064 ευρώ.
Ο ΕΟΠΥΥ τηρώντας αυστηρά τις ημερομηνίες, που προβλέπονται από το νόμο, θα αποπληρώσει έγκαιρα τους φαρμακοποιούς και για το μήνα Φεβρουάριο, όπου η φαρμακευτική δαπάνη εκτιμάται, ότι θα αγγίξει τα 245 εκατ. ευρώ.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ