
Εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες ύψους 4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012
Την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου ύψους 4 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα προβλέπει, μεταξύ άλλων η έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη. Το ποσό αυτό θα διατεθεί στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης και θα προσφέρει πολύτιμη στήριξη σε μία περίοδο όπου η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα.
Την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου ύψους 4 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα προβλέπει, μεταξύ άλλων η έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης και θα προσφέρει πολύτιμη στήριξη σε μία περίοδο όπου η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα.
Ωστόσο, η καταβολή των οφειλών θα ξεκινήσει στο τρίτο τρίμηνο, όπου προβλέπεται να δοθούν 2,7 δισ. ευρώ, ενώ στο τέτρτο τρίμηνο θα δοθούν άλλα 1,3 δισ. ευρώ.
Εντός του 2013, θα δοθούν συνολικά 3,2 δισ. ευρώ σε τέσσερις δόσεις των 800 εκατ. ευρώ ανά τρίμηνο.
Σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη ορίζεται ότι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης (και τα υπουργεία) πρέπει μέχρι τις 30 Μαρτίου να στείλουν στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τον ειδικό πίνακα για τις υφιστάμενες υποχρεώσεις και απαιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Οι φορείς που θα ενισχυθούν για να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις (5,7 δισ. ευρώ το 2011) θα πρέπει να έχουν ορίσει προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών, να τηρούν λειτουργικό μητρώο δεσμεύσεων για τουλάχιστον τρεις μήνες, να εξοφλήσουν μέρος των υποχρεώσεων από δικούς τους πόρους και να δεσμευθούν ότι εφεκής δεν θα δημιουργήσουν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442