Νέα επίθεση στους διοικητές των έξι Ταμείων οι οποίοι αρνούνται το «κούρεμα» των ομολόγων τους, κατά τη διαδικασία του PSI, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος. Μίλησε για συγκεκριμένους διοικητές, οι οποίοι για πολιτικούς, κομματικούς ή συνδικαλιστικούς λόγους αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο. Τόνισε δε, πως δεν μπορούν Ταμεία, που έχουν λάβει κοινωνικές παροχές, να μην μετέχουν στο PSI, όταν μετέχουν ξένοι. «Κατά ποία ηθική και λογική ενισχύονται από το κράτος μεγάλα Ταμεία, που το 2008 είχαν επιλέξει να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα;» είπε ακόμη.

Νέα επίθεση στους διοικητές των έξι ασφαλιστικών Ταμείων οι οποίοι αρνούνται το «κούρεμα» των ομολόγων τους, κατά τη διαδικασία του PSI, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με σκληρή γλώσσα, μίλησε για τους συγκεκριμένους διοικητές, οι οποίοι για πολιτικούς, κομματικούς ή συνδικαλιστικούς λόγους, όπως είπε, αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο.

Τόνισε δε πως δεν μπορούν ορισμένα Ταμεία στη χώρα μας, που έχουν λάβει κοινωνικές παροχές, να μην μετέχουν στο PSI, όταν -όπως είπε- μετέχουν ξένοι που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα.

«Κατά ποία ηθική και λογική ενισχύονται εξίσου από το κράτος μεγάλα Ταμεία, όπως το ΙΚΑ και κάποια άλλα, όπως είναι αυτά των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ή τα επικουρικά των δημόσιων υπαλλήλων, που τα ίδια είχαν επιλέξει το 2008 να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα, να δέχονται τις επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού;» ρώτησε με έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τσίπρας: θα καταρρεύσουν τα Ταμεία

Η διαδικασία του PSI θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση επιμένει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, ενώ εκφράζει επιφυλάξεις και για την επιτυχία του συνολικά.

«Η ουσία όμως, είναι ότι ακόμα κι αν αυτή η διαδικασία πετύχει στο 100% θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή τα αποθέματα των εργαζόμενων από τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, σε κατάρρευση και ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν, δηλαδή να συνεχίζουν να παίρνουν κοινωνικούς πόρους τους οποίους δεν πρόκειται ποτέ να τους αποδώσουν στην πραγματική οικονομία».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι «τον Ιούνιο έρχονται νέα σκληρά μέτρα, σκληρό μαχαίρι στους μισθούς και στις συντάξεις, γιατί τα λεφτά που υπάρχουν τα πήραν οι τραπεζίτες για να καλύψουν τις δικές τους ζημιές κι όλα αυτά με την ευλογία της κυβέρνησης Παπαδήμου και φυσικά της διαπλοκής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr