Επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζονται, το αμερικανικό δίκτυο CNBC μετέδωσε την Τρίτη ότι τα αποκαλυπτήρια του iPad 3 θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η νέα έκδοση της ταμπλέτας διαθέτει οθόνη υψηλότερης ανάλυση, υποστηρίζει δίκτυα τέταρτης γενιάς LTE, προσφέρει τη λειτουργία φωνητικών εντολών Siri και βασίζεται σε τετραπύρηνο επεξεργαστή -αν και αυτό «μένει να το δούμε» όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο παρουσιαστής.

Η ανακοίνωση του CNBC βρίσκεται σε συμφωνία με προηγούμενες φήμες, σύμφωνα με τις οποίες το νέο iPad θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Λίγο αργότερα όμως, ο δημοσιογράφος του The Loop Τζιμ Νταρλάιμπλ, ο οποίος είχε πέσει μέσα σε προαναγγελίες του για προϊόντα της Apple, έγραψε στο Twitter ότι το CNBC κάνει λάθος, και η παρουσίαση του νέου iPad δεν θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

Γεγονός είναι ότι τα πρώτα δύο μοντέλα της ταμπλέτας, όπως και άλλα προϊόντα της Apple, πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο ρεπόρτερ του CNBC ξαναβγήκε αργότερα στον αέρα και διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τις πηγές του, η Νέα Υόρκη, πρωτεύουσα της εκδοτικής βιομηχανίας, θα είναι «βασική τοποθεσία» στα αποκαλυπτήρια του iPad 3.

Όπως υπενθυμίζει το Apple Insider, η Apple παρουσίασε τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη το iBooks 2, το iBooks Author και το iTunes U για το iPad.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

Φήμες για iPhone 5 το φθινόπωρο του 2012
Τις εκτιμήσεις ανώνυμης πηγής από την αχανή Ασία για την πιθανή έλευση ενός iPhone 5 το φθινόπωρο του 2012, μεταφέρει το εξαιρετικά δημοφιλές ιαπωνικό μπλογκ Macotakara. Ο χρονοπρογραμματισμός της Apple φέρεται να αλλάζει με βάση την καθυστερημένη, σε σχέση με το παρελθόν, διάθεση του iPhone 4S τον Οκτώβριο του 2011.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ