Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Παπαδήμου για τη Σύνοδο Κορυφής της 1ης Μαρτίου
Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την 1η Μαρτίου.
Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την 1η Μαρτίου.
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα απευθύνει τη Δευτέρα διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, καθώς διογκώνεται το κίνημα των βουλευτών της που δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν την ημέρα εκείνη στη Βουλή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Ζάιμπερτ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εισηγητή του προϋπολογισμού σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, o αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ, αλλά και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που θα καταψηφίσουν ανέρχεται πλέον σε 12 έναντι τεσσάρων την περασμένη Τετάρτη.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Β.Σόιμπλε ζήτησε με επιστολή του από τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η επιτυχία του δεν είναι εγγυημένη.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων