Την προσχώρησή τους στη ΝΔ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα πρώην κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης, μετά από συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος. Λίγο αργότερα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το βουλευτικό αξίωμα, ενώ ο Μ.Βορίδης παραμένει στην κυβέρνηση. Σχέδιο διεμβολισμού του «βλέπει» ο ΛΑΟΣ.

Οι Αδ.Γεωργιάδης και Μ.Βορίδης έφθασαν στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφ. Συγγρού λίγο πριν τις 11:00 και έγιναν δεκτά με θέρμη από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ.Τασούλα.

Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ παραιτήθηκαν από τις βουλευτικές έδρες τους. Ο κ. Βορίδης θα παραμείνει στο υπουργείο Μεταφορών.

Οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ αντικαθίστανται από τους Χρήστο Καλαποθαράκο και Μανούσο Ντουκάκη, επιλαχόντες βουλευτές του ΛΑΟΣ στο υπόλοιπο Αττικής και την Β’ Αθηνών, αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αδ.Γεωργιάδης και ο Μ.Βορίδης χαρακτήρισαν τη ΝΔ «μοναδική αξιόπιστη δύναμη, που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και γιαυτό χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία» τόνισε ο Αδ.Γεωργιάδης.

«Πρέπει να απαντηθεί εάν θα υπάρξει μια αξιόπιστη, μεγάλη, πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη που να μπορεί από την μία μεριά να κοιτάξει τους εταίρους και να διαβεβαιώσει ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και από την άλλη τους πολίτες ότι θα έρθει η ανάπτυξη που τόσο περιμένουν. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς πήραν με μεγάλο πολιτικό κόστος δύσκολες αποφάσεις» επισήμανε ο Μάκης Βορίδης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αδ.Γεωργιάδης και Μ.Βορίδης θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογικές περιφέρειες που ήταν υποψήφιοι με τον ΛΑΟΣ. Ειδικότερα, ο Μ.Βορίδης αναμένεται να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής και ο Αδ.Γεωργιάδης στη Β’ Αθηνών.

Ο Αδ.Γεωργιάδης και ο Μ.Βορίδης ψήφισαν υπέρ του νέου Μνημονίου, αντίθετα με τη γραμμή του Γ.Καρατζαφέρη, με αποτέλεσμα να διαγραφούν από τον ΛΑΟΣ.

Αντίδραση ΛΑΟΣ

Μέρος ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του, εξαιτίας της άρνησης του κόμματος να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, θεωρεί ο ΛΑΟΣ την προσχώρηση των Μ.Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη στη ΝΔ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, η προσχώρηση «δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός», αλλά «είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες».

»Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας