
Στο κόκκινο η Γουόλ Στριτ την Τετάρτη, μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με υποχώρηση έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ενώ η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε άνοδο λόγω των εξελίξεων με το Ιράν. Μεικτά τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές που κινήθηκαν μεταξύ των στοιχείων για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Με υποχώρηση έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ενώ η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε άνοδο λόγω των εξελίξεων με το Ιράν. Μεικτά τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές που κινήθηκαν μεταξύ των στοιχείων για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Στην Ευρώπη, το αρνητικό πρόσημο στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το προηγούμενο τρίμηνο βάρυνε μεν στις αγορές, αλλα οι ειδήσεις ήταν καλύτερες από τις εκτιμήσεις: Η συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας δεν ήταν τελικά τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν ενώ το γαλλικό ΑΕΠ είχε, απροσδόκητα, θετικό πρόσημο.
Ευνοϊκά λειτούργησαν και τα εταιρικά αποτελέσματα, όπως εκείνα των Puma, Heineken και BNP Paribas.
Στη Νέα Υόρκη, αντιθέτως, οι δέκα μεγαλύτεροι κλαδικοί δείκτες στον S&P έκλεισαν στο κόκκινο. Την άνοδό της ανέκοψε τελικά η μετοχή της Apple, που παρέμεινε ωστόσο πάνω από τα 500 δολ.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC στο Παρίσι έκλεισαν με άνοδο 0,44%. Στο Λονδίνο, ο FTSE1000 κατέγραψε πτώση 0,13%.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,76% στις 12.780,95 μονάδες. Ο Νasdaq κατέγραψε υποχώρηση 0,55% ενώ ο S&P κατέγραψε πτώση 0,54%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για νέα μαζική εγκατάλειψη σκύλων στο κέντρο της Τρίπολης κάνει λόγο ο Δήμος Τρίπολης
- Ανασφάλιστα και με λιγοστούς ελέγχους τα εργοστάσια που καίγονται – Ποιος αναλαμβάνει την περιβαλλοντική ευθύνη;
- ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]
- Η εκρηκτική Σάσα Μπάστα για αγορές εσωρούχων στη Μύκονο
- Σαλμονέλα στη Λαμία: Βρέθηκε ο προμηθευτής των ύποπτων κοτόπουλων
- Γαλλία – Ισπανία: Ευρωπαϊκή «τιτανομαχία» για μια θέση στον τελικό του Μουντιάλ
- Ολοκληρώθηκε η τοπογραφική και βυθομετρική χαρτογράφηση στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
- ΗΠΑ: Επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε βάρος φορέων της Κούβας – Και του υπουργείου Τουρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442