Εγκρίθηκε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τη μεταρρύθμιση του κράτους
Το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε την Παρασκευή ομόφωνα αποδεκτή ρύθμιση με την οποία δίνεται το έναυσμα για τη μεταρρύθμιση του κράτους. Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, που συντάχθηκε σε συνεργασία με Γάλλους εμπειρογνώμονες, συγκροτείται Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, επικεφαλής του οποίου τίθεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε την Παρασκευή ομόφωνα αποδεκτή ρύθμιση με την οποία δίνεται το έναυσμα για τη μεταρρύθμιση του κράτους.
Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, που συντάχθηκε σε συνεργασία με Γάλλους εμπειρογνώμονες, συγκροτείται Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, επικεφαλής του οποίου τίθεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενώ σε αυτό θα μετέχουν και τα εκάστοτε μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης που θα αναλάβει να «τρέξει» τα μέτρα για την αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, θα συνεπικουρείται από ειδική ομάδα στην οποία περιλαμβάνονται κυβερνητικά στελέχη, κρατικοί λειτουργοί, επιστημονικοί συνεργάτες και εμπειρογνώμονες με γνώση του αντικειμένου.
«Η Διοικητική Μεταρρύθμιση αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ.Ρέππας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Έχουμε προχωρήσει στην εκπόνηση ενός Οδικού Χάρτη που περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους, τις αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις που απαιτούνται για την επίτευξή τους, καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, εντός του οποίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί κάθε δράση».
Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν σε 7 πυλώνες, όπως είναι η δομή και τα όργανα του κράτους, η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η διαχείριση του προϋπολογισμού, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η Καλή Νομοθέτηση, η πάταξη της γραφειοκρατίας και τέλος η αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
- Κικίλιας: Η Κάλυμνος πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο το χρόνο – Τετραετής ορίζοντας για τις άγονες γραμμές
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442