Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωγή κατά του Twitter στη Βραζιλία ζητά να μην δημοσιεύονται πληροφορίες για μπλόκα

Αγωγή κατά του Twitter στη Βραζιλία ζητά να μην δημοσιεύονται πληροφορίες για μπλόκα

Η δικαιοσύνη της Βραζιλίας κατέθεσε αστική αγωγή κατά του Twitter και των χρηστών του σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τη διάδοση μηνυμάτων που ειδοποιούν για σημεία ελέγχου της αστυνομίας. Για να αποφεύγονται οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της αστυνομίας πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δημοσιεύονται προειδοποιήσεις και πληροφορίες για τις τοποθεσίες και τις ώρες των αστυνομικών ελέγχων.

Η δικαιοσύνη της Βραζιλίας κατέθεσε αστική αγωγή κατά του Twitter και των χρηστών του σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τη διάδοση μηνυμάτων που ειδοποιούν για σημεία ελέγχου της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Γκόιας που κατέθεσε την αγωγή ζητεί «την άμεση ανάκληση των λογαριασμών όσων ειδοποιούν για τη θέση των ραντάρ και το οριστικό κλείσιμο των λογαριασμών όσων διαδίδουν πληροφορίες για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο των αστυνομικών ελέγχων», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η αφορμή δόθηκε από τον χρήστη του Twitter Lei Seca RJ ο οποίος έχει συνεχή ενημέρωση για τα μπλόκα στη Βραζιλία, χώρα στην οποία το κοινωνικό δίκτυο γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.

Πολλές πολιτείες στη Βραζιλία έχουν θεσπίσει έναν αυστηρό νόμο νηφαλιότητας με μηδενική ανοχή σε όσους συλληφθούν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνευματωδών.

Για να αποφεύγονται οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της αστυνομίας πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δημοσιεύονται προειδοποιήσεις και πληροφορίες για τις τοποθεσίες και τις ώρες των αστυνομικών ελέγχων.

Η εισαγγελία τονίζει πως η συμπεριφορά αυτή συνιστά «μία άμεση επιβουλή κατά της ζωής και της ασφάλειας» των ανθρώπων και υπενθυμίζει πως 55.000 άνθρωποι στη Βραζιλία χάνουν τη ζωή τους σε ετήσια βάση σε τροχαία ατυχήματα.

Η πρωτοβουλία της δικαιοσύνης προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες της υπηρεσίας να την υποστηρίζουν και άλλους να την επικρίνουν σφοδρά. Οι τελευταίοι αντιτείνουν πως τα tweets συμβάλλουν επίσης στην ομαλή κυκλοφορία, καθώς πληροφορούν τους οδηγούς για τα διάφορα ατυχήματα, ή την συμφόρηση στους δρόμους, μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός CBN.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η Ρόμα ανακοίνωσε το φιλικό με τον Ολυμπιακό

Το πρόγραμμα με τις φιλικές αναμετρήσεις ανακοίνωσε η Ρόμα και μέσα σε αυτό βρίσκεται και ο Ολυμπιακός με το παιχνίδι να γίνεται στις 03/08 στο Ριέτι της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024