Στην διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 50 οικογένειες στο Νεοχώρι Σερρών (σχεδόν ολόκληρο το χωριό) προχώρησε, εν μέσω πολικών θερμοκρασιών, η ΔΕΗ λόγω μη καταβολής του χαρατσιού για τα ακίνητα.

Τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες που κυμαίνονται στο -8, ενώ στο χωριό οι περισσότεροι κάτοικοι στον οικισμό ζουν με επιδόματα της Πρόνοιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σπίτια του χωριού που κόπηκε το ρεύμα ζουν κυρίως Ρομά και ηλικιωμένοι αγρότες που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Χωρίς καμία προειδοποίηση, συνεργείο έκοψε το ρεύμα σε 50 οικογένειες που ζουν στο Νεοχώρι. Επρόκειτο για λογαριασμούς των 300 ευρώ μαζί με το χαράτσι» δήλωσε στα Νέα ο πρόεδρος του Νεοχωρίου Γιώργος Κομνίδης.

Υστερα από έντονες διαμαρτυρίες, οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ στις Σέρρες δήλωσαν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε «από λάθος» και έγιναν επανασυνδέσεις.

«Υπάρχει εντολή να μη γίνονται διακοπές σε νοικοκυριά, μετά και το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή. Οι διακοπές έγιναν εκ παραδρομής» ανέφερε ο διευθυντής της ΔΕΗ στις Σέρρες Μανώλης Εμμανουηλίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ