Ξεκίνημα με Πουέρτο Ρίκο, Ιορδανία για την εθνική μπάσκετ
Κόντρα σε Πουέρτο Ρίκο και Ιορδανία θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο Προολυμπιακού Τουρνουά της Βενεζουέλας (2-8 Ιουλίου) η εθνική μας ομάδα μπάσκετ. Όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στο Καράκας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μετάσχει στον Α' όμιλο με σκοπό να πάρει μια από τις δύο πρώτες θέσεις και να προκριθεί στα προημιτελικά.
Κόντρα σε Πουέρτο Ρίκο και Ιορδανία θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο Προολυμπιακού Τουρνουά της Βενεζουέλας (2-8 Ιουλίου) η εθνική μας ομάδα μπάσκετ. Όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στο Καράκας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μετάσχει στον Α’ όμιλο με σκοπό να πάρει μια από τις δύο πρώτες θέσεις και να προκριθεί στα προημιτελικά.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Στον προκριματικό γύρο οι 12 ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις όμιλους των τριών, ενώ την πρόκριση για τα προημιτελικά (νοκ-άουτ) θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Οι νικητές των δύο ημιτελικών προκρίνονται αυτομάτως στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ του Λονδίνου (28/7-12/8), ενώ το τελευταίο «εισιτήριο» θα πάρει η ομάδα που θα βγει «ζωντανή» από τον «μικρό τελικό».
Απευθείας έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι: Μεγάλη Βρετανία («οικοδέσποινα» Ολυμπιακών), ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια 2010), Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία (προκρίθηκαν μέσα από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα της FIBA).
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από το Φάληρο με γκολ του Κοϊτά και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, πήρε σημαντικό προβάδισμα τίτλου με το +5.
Ο εξτρέμ των πειραιωτών πέτυχε εκπληκτικό γκολ με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, για οφσάιντ του Πιρόλα
Μετά τη Σίτι, την Τσέλσι και τη Σαουθάμπτον, η Λιντς έκλεισε την 4άδα του κυπέλλου Αγγλίας, καθώς επικράτησε με 4-2 της Γουέστ Χαμ στα πέναλτι, την ώρα που ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 2-2.
Αλέξανδρος Κωτάκης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας