
Ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο λίρες το χρέος της Βρετανίας
Το όριο τους ενός τρισεκατομμυρίου λιρών ξεπέρασε για πρώτη φορά το χρέος της Βρετανίας ενώ και ως ποσοστό έχει ξεπεράσει το 64% του ΑΕΠ ένα άλμα πέντε μονάδων μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, το χρέος του δημοσίου τομέα είναι 1,004 τρισεκατομμύρια λίρες που είναι το υψηλότερο από το 1993 όταν τηρούνται τα στοιχεία.
Το όριο τους ενός τρισεκατομμυρίου λιρών ξεπέρασε για πρώτη φορά το χρέος της Βρετανίας ενώ και ως ποσοστό έχει ξεπεράσει το 64% του ΑΕΠ ένα άλμα πέντε μονάδων μέσα σε ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, το χρέος του δημοσίου τομέα είναι 1,004 τρισεκατομμύρια λίρες που είναι το υψηλότερο από το 1993 όταν τηρούνται τα στοιχεία.
Ως ποσοστό ανέρχεται σε 64,2% από 59,4% που ήταν το περασμένο χρόνο.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι αυτή η χώρα έχει συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια ένα μη βιώσιμο επίπεδο χρέους. Πάντως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειώσει τον δανεισμό να αυξήσει τα έσοδα της και να διευκολύνει τη θέση της αν και οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσίπρας: Αρχίζει το «νέο ταξίδι» – Πανστρατιά και προοδευτικό κάλεσμα, σήμερα τα αποκαλυπτήρια του κόμματος
- Παρασκευάς Αντζας: Οταν είσαι το «τέλειο», αλλά εσύ βλέπεις τον κόσμο αλλιώς
- Σε συνθήκες βαλκανοποίησης ζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι – Αποκαλυπτική νέα έρευνα
- Nate Smith: Ο ντράμερ που ένωσε από τη jazz μέχρι τη groove μουσική
- Χολαργός: Τι όπλισε το χέρι του 57χρονου που πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Οι δύο κρότοι και η φωνή για «βοήθεια»
- Άγρια επεισόδια στην πρωτεύουσα της Βολιβίας – Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Ροδρίγο Πας



