Με κατηγορίες διαρροής μυστικών παραπέμπεται πράκτορας της CIA
Πρώην στέλεχος της CIA κατηγορείται ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφους, όπως τα ονόματα άλλων πρακτόρων και στοιχεία για την ανάκριση ενός μέλους της Αλ Κάιντα, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Τζον Κυριάκου κατηγορείται ότι αποκάλυψε σε βιβλίο που έγραψε την ταυτότητα δύο στελεχών της CIA όπως και ότι είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι δεν είχε επαφές με δημοσιογράφους.
Πρώην στέλεχος της CIA κατηγορείται ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε δημοσιογράφους, όπως τα ονόματα άλλων πρακτόρων και στοιχεία για την ανάκριση ενός μέλους της Αλ Κάιντα, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Τζον Κυριάκου, που εργαζόταν για την αμερικανική μυστική υπηρεσία από το 1990 μέχρι το 2004, προσάγεται τη Δευτέρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Βιρτζίνια όπου θα του απαγγελθούν και επίσημα οι κατηγορίες.
Συγκεκριμένα ο 47χρονοςΚυριάκου κατηγορείται ότι αποκάλυψε σε βιβλίο που έγραψε («Ο διστακτικός κατάσκοπος: η μυστική μου ζωή στον πόλεμο της CIA κατά της τρομοκρατίας») την ταυτότητα δύο στελεχών της CIA όπως και ότι είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι δεν είχε επαφές με δημοσιογράφους.
Ο πρώην πράκτορας κατηγορείται ακόμη ότι είπε σε δημοσιογράφο των New York Times ότι βοήθησε στην διαδικασία ανάκρισης προσώπου για το οποίο είχαν υποψίες ότι ήταν βασικό στέλεχος της Αλ Κάιντα.
Ο Αμπού Ζουμπάιντα, όπως λεγόταν ο ύποπτος, είχε συλληφθεί στο Πακιστάν το 2002 και είχε υποστεί το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού δεκάδες φορές.
Η πληροφορία της συνεργασίας στην ανάκριση ήταν απόρρητη το 2008, όταν δηλαδή τη μετέφερε στον Τύπο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Ο Κυριάκου εργαζόταν για τη CIA από το 1990 ως το 2004 και αργότερα εργάστηκε σαν σύμβουλος του τηλεοπτικού δικτύου ABC.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
- Κίνηση: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass – Η διαδικασία, οι δικαιούχοι και τα ποσά
- Μια συναυλία «ζέσταμα» για όλα όσα πρόκειται να ζήσουμε στo Φ Hill Sessions
- Το φάντασμα της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Νάρβα» – Η Ρωσία αλλάζει πίστα στον υβριδικό πόλεμο στην Ευρώπη
- O πρωθυπουργός «πετάει χαρταετό» και προσβάλλει την κοινωνία
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Μεγάλης Δευτέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442