
Χωρίς καμία αρμοδιότητα 110 υπάλληλοι της ΓΓ Μακεδονίας-Θράκης, λέει ο Μ.Χρυσοχοΐδης
Λαϊκιστές και υποκριτές χαρακτήρισε όσους αντιδρούν στην κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. «Έχουμε 110 υπαλλήλους στην πρώην γενική γραμματεία οι οποίοι εδώ και 10 χρόνια δεν έχουν καμία αρμοδιότητα» είπε.
Λαϊκιστές και υποκριτές χαρακτήρισε όσους αντιδρούν στην κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.
«Έχουμε 110 υπαλλήλους στην πρώην γενική γραμματεία οι οποίοι εδώ και 10 χρόνια δεν έχουν καμία αρμοδιότητα» είπε ο υπουργός, ενώ χαρακτήρισε «λαϊκιστές και υποκριτές» αυτούς, που όπως υπογράμμισε, ζητούν να συνεχίζει να λειτουργεί η γραμματεία κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση: «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και την εφημερίδα «Εξπρές». Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν, ο υπουργός δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ρευστότητα των επιχειρήσεων, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός συζητά πολύ σοβαρά το θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών.
Έκανε επίσης, γνωστό ότι σύντομα οι όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εξασφαλίζουν εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες, μέσω του ΕΤΕΑΝ, ενώ κάνοντας δημόσια αυτοκριτική είπε: «Αισθάνομαι πολύ δυστυχής που είμαι υπουργός Ανάπτυξης σε μια χώρα που έχει βαθιά ύφεση».
Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Νίκος Πέντζος, εξάλλου, επέκρινε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ότι καθυστέρησαν τις διαρθρωτικές αλλαγές, θέλοντας να αποφύγουν το πολιτικό κόστος, ενώ, όπως είπε, τα βασικά αιτήματα των βιομηχάνων στη Βόρεια Ελλάδα είναι η άμεση αποπληρωμή των οφειλών από το κράτος και η επιστροφή του ΦΠΑ, η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και η καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442